Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Wageninger gewond na val van fiets

Publicatiedatum: 23-5-2007 9:12:23

WAGENINGEN - Een 20-jarige Wageninger is in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt nadat hij op de Marijkeweg in zijn woonplaats van zijn fiets was gevallen. De man was kennelijk onder invloed van alcohol en had onder meer een hoofdwond opgelopen. Agenten hadden hem vlak daarvoor al bekeurd en aangezegd te gaan lopen. Desondanks was de Wageninger toch weer op zijn fiets gestapt. Even verderop ging het mis: de man verloor de macht over het stuur en botste tegen een stoeprand waarna hij over de kop sloeg en met zijn gezicht op het wegdek terechtkwam.
(07-080366)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker verdacht van diefstal en/of heling

Publicatiedatum: 23-5-2007 9:11:33

NIJKERK - De Nijkerkse politie heeft dinsdagavond een 23-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van heling en/of diefstal. Bij de man werden onder meer een tuinmeubel, twee cavia's en een set tuinlampen aangetroffen die gestolen bleken te zijn. De zaak kwam aan het licht nadat een 46-jarige plaatsgenoot zijn vermiste tuinbank aantrof in de tuin van de 23-jarige man. Daarop werd de politie erbij gehaald die de bank in beslag nam. Volgens de Nijkerker had hij de bank cadeau gekregen van een kennis. Even later meldde zich bij de politie een andere buurtbewoner die twee cavia's en tuinlampen bleek te missen. Gelet op de eerder melding togen agenten daarop andermaal naar de woning van de 23-jarige Nijkerker en troffen daar de dieren en de lampenset aan. De man werd daarop aangehouden en is voor onderzoek ingesloten.
(07-080307)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar gepakt na oplichting in warenhuis

Publicatiedatum: 23-5-2007 9:10:57

EDE - Door het verwisselen van prijskaartjes heeft een 21-jarige Edenaar dinsdagavond een warenhuis in zijn woonplaats proberen op te lichten. De man werd echter betrapt en aan de politie overgedragen. Beveiligingspersoneel had gezien dat de man in het warenhuis aan de Brouwerstraat een prijskaartje van een ander (goedkoper) artikel afhaalde en dit op een Cd plakte. Bij de kassa rekende de man het goedkopere bedrag af. Eenmaal buiten werd hij in de kraag gevat. De Edenaar heeft inmiddels bekend en is na verhoor vrijgelaten. De man kreeg van de zaak een toegangsverbod en mag een jaar de winkel niet meer in.
(07-080256)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrachtauto klem onder viaduct

Publicatiedatum: 23-5-2007 9:10:15

NIJKERK - Op de Callenbachstraat in Nijkerk is dinsdagmiddag een verkeersstremming ontstaan doordat een vrachtwagen zich onder het spoorviaduct had klem gereden. De chauffeur, een 22-jarige man uit Lelystad, was daarbij ongedeerd gebleven. De man reed rond kwart over vijf met een betonwagen onder het viaduct door. Kennelijk was de wagen te hoog en reed zich vast. De lading, 30 ton cement, werd overgeladen waarna de wagen kon worden losgehaald. De stremming heeft ongeveer een uur geduurd.
(07-80172)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Hennepkwekerij in Barneveldse woning

Publicatiedatum: 23-5-2007 9:09:23

BARNEVELD - In een woning in de wijk De Burgt in Barneveld heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Twee mannen werden daarbij aangehouden. In de woning werden naast de gebruikelijke kwekerijapparatuur ongeveer 700 potten met aarde aangetroffen. Planten bleken er niet meer te zijn. Ook constateerde het energiebedrijf dat er illegaal stroom werd afgetapt. De zaak kwam aan het licht nadat een getuige had gezien dat er een ruit aan het pand verbroken was. Toen agenten op onderzoek uit gingen stuitten ze op de zolderverdieping op de kwekerij. In de woning bleken de 36-jarige bewoner en een 34-jarige man uit Zoetermeer aanwezig te zijn. Zij werden aangehouden en zijn later na verhoor vrijgelaten. De mannen hadden verklaard hennep in de woning gekweekt te hebben maar dat de planten door onbekenden waren weggehaald.
(07-080111)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger aangehouden en beboet na wangedrag

Publicatiedatum: 23-5-2007 9:07:42

WAGENINGEN - De politie heeft dinsdagmiddag op het terrein van een middelbare school in Wageningen een zestienjarige jongen uit die plaats aangehouden. De knaap had een terreinverbod gekregen nadat hij zich een dag eerder op de school zou hebben misdragen. Bovendien zou de Wageninger de examens verstoord hebben. Toen de jongen dinsdag weer op het terrein van de school verscheen werd de politie ingeschakeld. De knaap moest mee naar het politiebureau en kreeg later een boete. Daarna is hij aan zijn ouders overgedragen.
(07-079933)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053