Provincie Limburg

De heer ing. M.J.H. Vestjens waarnemend burgemeester Helden

De heer ing. M.J.H. Vestjens is door de Gouverneur met ingang van 1 juni 2007 benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Helden. De heer Vestjens is voormalig lid van het college van Gedeputeerde Staten van Limburg.

De Gouverneur heeft het benoemingsbesluit genomen nadat hij hierover overleg heeft gevoerd met de wethouders en de fractievoorzitters van de politieke partijen vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Helden. Tijdens dit gesprek hebben de wethouders en de fractievoorzitters de wens uitgesproken dat na het vertrek van de huidige burgemeester zijn taken direct worden overgenomen door een waarnemer. Het gemeentebestuur van Helden voert momenteel overleg met de gemeentebesturen van Kessel, Maasbree en Meijel over de subregionale samenwerking. Het gaat hierbij om een dynamisch proces, waarin de burgemeester een belangrijke rol heeft als procesbegeleider.

De duur van de waarneming is nog niet bekend.

De heer Vestjens was van 1998 tot 2007 lid van het college van Gedeputeerde Staten van Limburg. De heer Vestjens is 62 jaar en lid van de VVD.

Hare Majesteit de Koningin heeft de heer drs. A.M.P. Kleijngeld, de huidige burgemeester van de gemeente Helden, met ingang van 1 juni 2007 benoemd tot burgemeester van de gemeente Waalwijk.

23-5-2007 08:19