Gemeente Bronckhorst
---

Resultaat openbare Europese aanbesteding verwerving dienst-verlening ten behoeve van uitvoering Wet Inburgering in Bronckhorst

B en w hebben uitvoering inburgeringsprogramma's voorlopig gegund aan: Serin Mens en werk uit Arnhem

De gemeente Bronckhorst wil met Serin Mens en werk uit Arnhem in zee gaan voor de uitvoering van de inburgeringsprogramma's volgens de nieuwe Wet Inburgering. Dit is de uitkomst van de openbare Europese aanbesteding dienstverlening ten behoeve van de Wet Inburgering. Deze aanbesteding hebben zeven Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk gezamenlijk uitgeschreven. In totaal hebben 4 verschillende inschrijvers ingeschreven, waarvan 2 aanbieders voor de gemeente Bronckhorst. Hieruit heeft de gemeente Serin Mens en werk geselecteerd op basis van de geboden tarieven, kwaliteit van de programma's en de gemeentelijke wensen. Als de gunning over ruim twee weken definitief wordt, sluit de gemeente Bronckhorst met deze organisatie per 1 januari 2008 een contract.

Met ingang van 1 januari 2007 hebben alle gemeenten in Nederland de taak uitvoering te geven aan de Wet Inburgering. Hoewel de gemeente zelf bepaalt wat zij op inburgeringsgebied wil inkopen, spelen landelijke richtlijnen hierbij een grote rol. In het nieuwe inburgeringsstelsel is sprake van een algemene inburgeringsplicht, waarbij de eigen verantwoordelijkheid van de inburgeraar centraal staat. De gemeente heeft een informerende, handhavende en faciliterende rol. De gemeente koopt in het kader van haar faciliterende rol reĂŻntegratietrajecten in voor inburgeringsplichtigen (asiel-gerechtigde nieuw- en oudkomers en imam's), aangevuld met inburgerings-behoeftigen zonder werk en/of uitkering.

Met deze aanbesteding van dienstverlening hebben alle betrokken gemeenten de dienstverlening die de gemeente niet zelf kan invullen (lesprogramma's inburgering) een partner gevonden voor een periode van 2 jaar (tot 1 januari 2010). Per 1 januari 2010 is er weer sprake van een nieuwe situatie. De betrokken inschrijvers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het resultaat van de aanbesteding. Aanbieders die zijn afgewezen hebben 15 dagen de tijd om de gunning juridisch aan te vechten. Na de definitieve gunning (op 7 juni 2007) is voor de inburgeraars van Bronckhorst definitief bekend welke organisatie de inburgeringstrajecten gaat verzorgen. De gekozen organisatie biedt de trajecten op een locatie in Doetinchem aan, zodat reistijd en reiskosten van de inburgeraar zoveel mogelijk beperkt blijven.

Hengelo Gld., 23 mei 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --