Ingezonden persbericht


PROFIEL: Partij voor de Dieren onder vuur

Woensdag 23 mei 2007, 20.50 uur op Nederland 2.
Herhaling 25 mei om 15.20 uur op Nederland 2.

Portret van twee kamerleden die zich met hun nieuwbakken politieke partij een weg banen in de imposante en heftige politieke arena.

Op 22 november 2006 maakte de Partij voor de Dieren met twee zetels haar entree in de Tweede Kamer. Sindsdien draaien partijleidster Marianne Thieme en Ester Ouwehand overuren. Als actiepartij stellen ze zich op als luis in de pels, wat niet in alle gevallen door hun collega-kamerleden op prijs wordt gesteld. Documentairemaker Michiel van Erp reist mee met Marianne en Ester tijdens hun oriëntaties rond dierenwelzijn in het land en volgt de verwikkelingen in de Tweede Kamer tijdens turbulente commissievergaderingen, stemmingen en debatten met minister Gerda Verburg.

Tussen de niet aflatende stroom van moties en standpunten in het belang van dierenwelzijn door is de partij in de afgelopen weken vanuit onverdachte hoek ferm aangevallen. Onder druk van prominente lijstduwers Maarten 't Hart en Hans Bouwma is Marianne Thiemes positie binnen de partij in opspraak geraakt. Haar lidmaatschap van de Zevende-dags Adventisten zou niet verenigbaar zijn met het belang van de partij en het welzijn van dieren. Ook de media lijken zich hierdoor tegen de partij te keren. In Profiel geeft Thieme inzicht in haar religieuze opvattingen en brengt ze een bezoek aan haar kerkgenootschap.

Regie: Michiel van Erp
Camera : Mark van Aller

Profiel - Het wekelijkse actuele biografieënprogramma, een samenwerkingsverband van KRO, IKON en Humanistische Omroep.