Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT MOBIELE HARDE SCHIJF VOOR NOTEBOOKS EN DRAAGBARE OPSLAGAPPARATUUR MET HOOGSTE OPSLAGCAPACITEIT

Nieuwe 250 GB WD Scorpio-drives uitgerust met PMR-technologie

Amsterdam, 23 mei 2007 ­ Western Digital Corp. (NYSE: WDC) introduceert de 250 GB WD Scorpio(TM) 2,5-inch Serial ATA (SATA) harde schijf. Deze schijf gebruikt de Perpendicular Magnetic Recording-technologie (PMR) om de grootst mogelijke capaciteit in een klein formaat op de markt te realiseren. Verder biedt de nieuwe harde schijf alle WD-karakteristieken, waaronder geruisloos gebruik, laag energieverbruik en een lage temperatuur.

"De markt voor 2,5-inch schijven is een belangrijke voor Western Digital. Deze 250 GB WD Scorpio-drive is de tweede generatie van het PMR-platform", zegt Jim Morris, vicepresident en algemeen directeur Notebook Storage van Western Digital. "De WD Scorpio 250 GB harde schijf is het resultaat van onze investeringen, bijvoorbeeld in de activiteiten van onze divisie voor koppentechnologie en van innovaties op systeemniveau in de VS. De introductie van de nieuwste generatie WD Scorpio-drives onderstreept het feit dat we klanten met mobiele computers en draagbare opslagapparatuur dezelfde hoogwaardige kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties bieden als onze klanten in de desktopmarkt."

Volgens marktonderzoeksbureau IDC zal de acceptatie van PMR-technologie in de markt voor mobiele 2,5-inch hard drives bijdragen aan een gemiddelde groei van de hoeveelheid geleverde capaciteit, die gelijk is aan het gemiddelde groeicijfer van 32 procent van de afgelopen vijf jaar. Het bureau voorziet dat in 2011 het aantal geleverde mobiele 2,5-inch schijven twee keer zo groot zal zijn als het aantal dat in 2006 geleverd is.

De snel stijgende verkoop van notebooks, draagbare opslagapparatuur en consumentenelektronica stimuleert de groeiende vraag naar 2,5-inch harde schijven. Gebruikers van deze producten hebben behoefte aan schijven met een grote capaciteit om opslagintensieve content te kunnen beheren. De draagbare WD Scorpio-schijven bieden de prestaties en mogelijkheden om deze behoefte in te vullen: geruisloos, met een hoge schoktolerantie en laag energieverbruik.

De nieuwe WD Scorpio-schijf vormt een uitbreiding op het brede aanbod van 2,5-inch mobiele harde schijven van Western Digital, met een capaciteit die varieert van 40 GB tot 250 GB.

De unieke WD WhisperDrive(TM)-technologie combineert hoogwaardige zoekalgoritmes, wat leidt tot de stilste 5400 RPM 2,5-inch harde schijven die er op de markt beschikbaar zijn. De ShockGuard(TM)­technologie combineert firmware- en hardwareverbeteringen voor de bescherming van het schijfmechanisme en het schijfoppervlak. Dit resulteert in de grootste gecombineerde schoktolerantie die noodzakelijk is voor mobiele en notebookapplicaties.

De WD Scorpio 250 GB is ook voorzien van IntelliSeek(TM)-technologie die proactief de meest optimale zoeksnelheid berekent om een te snelle verplaatsing van de turbine te voorkomen. Dit zorgt voor een stille werking en minder energieverbruik. IntelliSeek controleert de turbinebeweging, waardoor de kop op het juiste moment de volgende doelsector bereikt om informatie te lezen. Deze gestroomlijnde beweging verlaagt het energieverbruik met meer dan 60 procent ten opzichte van standaardschijven en resulteert in minder geluid en vibraties. Een demonstratie van IntelliSeek is te vinden op http://www.wdc.com/en/flash/index.asp?family=intelliseek.

PMR
Met de Perpendicular Magnetic Recording-technologie worden gemagnetiseerde databestanden verticaal geplaatst ten opzichte van de draaiende schijf, in plaats van horizontaal zoals dit voorheen gebeurde. Hierdoor is de opslagcapaciteit van de schijf groter dan die met traditionele horizontale recording. Bovendien kan op termijn de dichtheid nog verder vergroot worden.

Beschikbaarheid en prijs

De WD Scorpio 250 GB harde schijven (WD2500BEVS) zijn te verkrijgen bij het online verkooppunt van Western Digital (www.westerndigital.com) voor een adviesprijs van circa 180 euro (inclusief btw). Meer informatie over WD Scorpio mobiele harde schijven is te vinden op: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=314.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.

Ingezonden persbericht