Ingezonden persbericht


Poortactie bij Caparis

23-05-2007 * De SP stond vanochtend, woensdag 23 mei, vroeg in de ochtend bij de bedrijfspoort van Caparis in Leeuwarden. De SP'ers hebben daar pamfletten uitgedeeld met het resultaat van de SP-meldweek. De SP wil met deze actie de SW'ers een hart onder de riem steken en steunen in de strijd voor betere werkomstandigheden.

Onder andere Erik Fassotte stond vanochtend vroeg bij de poort: "We vonden het nu tijd worden om de SW'ers in te lichten over het rapport wat wij geschreven hebben, we willen de SW'ers met ons rapport een hart onder de riem te steken."

De werknemers bij Caparis waren heel erg positief. Fassotte: "Het was duidelijk te zien dat de mensen blij waren met ons. Ze waren benieuwd naar onze bevindingen en aanbevelingen in de strijd voor betere werkomstandigheden."

De SP blijft zich ook in de komende tijd laten zien bij Caparis. "We staan achter de werknemers en dat zullen we blijven laten zien," aldus Fassotte.

Het pamflet kan gedownload worden (zie bijlage of vanaf http://leeuwarden.sp.nl/bericht/17254 ).

==

Slotwoordje.
Heel veel mensen vonden dat het vroeger beter was. Doordat er nu winst moet worden gemaakt is de werkdruk verhoogd en is de sfeer verpest. Mensen mogen niet meer ziek zijn en mensen die niet in dit straatje passen worden weggepest.

Wij hopen dat de directie dit rapport als iets positiefs ziet en de situatie nu echt verbeterd!

Iedereen die heeft meegeholpen aan het onderzoek:

BEDANKT!

Ga voor meer nieuws en het hele rapport naar: http://www.leeuwarden.sp.nl en http://www.caparismoetsociaal.nl CAPARIS
SOCIALE WERKVOORZIENING

"We willen weer met plezier naar het werk!"

Met dit boekje willen we alle mensen van de sociale werkvoorziening steunen.

Het onderzoeksteam
Vooraf.
In 2006 en 2007 kwamen bij de SP veel klachten binnen over Caparis Leeuwarden. De klachten hebben wij in de week van 12 maart onderzocht. Dit boekje is een korte versie van ons rapport met de belangrijkste punten.

Het onderzoek.
We hebben 135 reacties gekregen:

. 67 van Caparis Orionweg

. 23 van Caparis Edisonstraat

. 40 via internet en post

. 5 per telefoon

Er zijn gelukkig veel mensen die zeggen graag naar hun werk te gaan. Maar heel veel mensen hebben wel klachten. Die klachten komen bijna allemaal van de Orionweg af. Vroeger was het beter dan nu, zeggen de meesten. Veel mensen geven ook aan dat ze problemen hebben met de leiding of de bedrijfsarts.

De conclusie.
De klachten die we het meest hoorden, waren dat de bedrijfsarts niet luistert en dat mensen moeten werken als ze ziek zijn. Veel mensen kunnen niet goed overweg met de leiding en zeggen dat er een slechte sfeer is op het werk. Verder horen we vaak dat de werkdruk te groot is en het werk saai en eentonig is.

Ons advies aan Caparis.

. Maak de sociale werkvoorziening weer sociaal!
. Vervang de bedrijfsarts door een nieuwe, eentje die luistert
. De leiding moet meer en vaker luisteren naar de werknemers
. Verbeter de werkplek, veiligheid eerst!

. Nieuwe vertrouwenspersonen

. Er moet een speciale ruimte komen waar mensen in alle rust en veiligheid hun medicijnen kunnen nemen

Jouw advies aan Caparis.
Heb je ook een advies aan Caparis? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar caparismoetsociaal@gmail.com. Dan zorgen wij dat het op de juiste plek komt.


---- --