Ingezonden persbericht




Oud Gastel, 23 mei 2007

Chantal Janzen en Chris Zegers favoriet om
aardbeitje met slagroom mee te eten
Campina onderzoekt liefde voor zomerkoninkjes onder Nederlanders

Het aardbeienseizoen is geopend en bijna de helft van de Nederlanders zou het liefst elke dag die overheerlijke rode zomerkoninkjes eten met een toef slagroom. Mannen het liefst met Chantal Janzen (53%) en de vrouwen met Neerlands meest begeerde vrijgezel Chris Zegers (33%). Het liefst willen we dus dagelijks genieten van aardbeien met slagroom, maar dit doen we niet. Nieuwsgierig naar het feit waarom Nederlanders in vergelijking tot andere Europeanen zoals Engelsen, Belgen en Fransen veel minder aardbeien met slagroom eten, deed Campina onderzoek. Gaan we nog steeds gebukt onder het juk van het Calvinisme? Hoewel 89% van de Nederlanders zegt aardbeien met slagroom een ultieme combinatie te vinden, geeft 50% aan dit te zien als een luxe product en houden zich dus in.

> Klik hier voor het onderzoeksrappport.

Lust & romantiek
Aardbeien met slagroom staan symbool voor op en top zomer en verwennerij. Op de derde plaats in de top-3 "Waar associeert u aardbeien met slagroom mee" staat erotiek. Maar het blijft voor velen bij associëren. Slechts een enkeling is ook in de praktijk creatief en geeft toe wel eens een aardbeitje met slagroom gehapt te hebben uit een navel. 12% gelooft ook dat aardbeien met slagroom net als oesters een lustopwekkend effect hebben. Vooral mannen laten hun fantasie de vrije loop, zoals een respondent die zegt deze heerlijke combinatie te willen eten "samen met een dozijn modellen in een bad vol chocolade". Vrouwen daarentegen vinden vooral de romantiek belangrijk en dromen over aardbeien met slagroom en champagne in een luchtballon, op een boot of tijdens een high tea in Engeland. 50% van de Nederlanders zou graag zijn/haar geliefde verwennen met aardbeien met slagroom.

Wist u dat?

* Een verwaarloosbare 2% van de Nederlanders nooit aardbeien eet.
* 50% van de Nederlanders aardbeien een luxe product vindt.
* Frans Bauer zowel bij mannen als vrouwen hoog scoort om eens een aardbeitje met slagroom mee te delen.
* Mannen Daphne Bunskoek op de tweede plaats hebben staan om een aardbeitje met slagroom mee te delen.
* 18% van de vrouwen wel eens een aardbeitje met slagroom zou willen eten met Sonja Bakker.
* 93% van de Nederlanders niet weet dat aardbeien een puur natuur anti-cellulitis middel zijn.
* Nederlanders voor frequent gebruik grijpen naar de spuitbus met slagroom (42%), maar dat we bij speciale gelegenheden aan het kloppen slaan (62%).


- Einde Bericht -

Achtergrondinformatie (