Ingezonden persbericht


Media alert

23 mei, 2007

Gebrekkige kennis van spyware en virussen grootste bedreiging voor PC

~ PC Tools geeft tips hoe gebruikers hun PC goed kunnen beschermen ~

Er bestaat bij gebruikers behoorlijk wat onduidelijkheid over veelvoorkomende beveiligingsproblemen. Zo heeft spyware een aantal verschillende definities zoals bijvoorbeeld malware, adware, spybots, keylogger, Trojans, etc. PC Tools, leverancier van beveiligingssoftware, wil deze onduidelijkheid wegnemen bij de gebruiker.

Om beveiligingsproblemen te voorkomen is het voor gebruikers goed om te weten wat het verschil is tussen een virus en spyware. Spyware kan simpelweg omschreven worden als software die onbewust wordt geïnstalleerd op de computer, persoonlijke data verzameld en vervolgens rapporteert aan onbevoegden. Tevens is spyware per definitie agressiever en vijandiger dan een virus. Virusschrijvers creëren een virus voor het aanzien dat zij afdwingen met het aantasten van miljoenen computers. Een schrijver van spyware daarentegen is iemand die geld verdient aan het ontwikkelen van een programma dat ongezien in miljoenen computers verborgen zit. Spyware verzamelt zo bankgegevens, wachtwoorden en creditcardnummers waarbij de schrijver van het spyware-programma geld steelt van de computergebruiker.

De effecten van spyware zijn enorm. Wanneer een computer is geïnfecteerd met spyware kan elk wachtwoord of gesprek opgenomen en bekeken worden door mensen of bedrijven die ongezien software op de computer hebben geïnstalleerd. In sommige gevallen kan dit leiden tot identiteitsdiefstal, waarbij persoonlijke data zoals bankgegevens gebruikt worden door dieven. Andere effecten kunnen zijn dat de gebruiker continu overspoeld wordt met irritante advertenties en pop-ups, browser-instellingen die telkens veranderen, een vertraagde internetverbinding en een vermindering van de prestaties van de PC.

Spyware kan op verschillende manieren een PC infecteren. Het typerende van spyware is dat het meestal gebundeld is met legitieme applicaties of verscholen zit in bestanden van gedeelde documenten, screensavers en games. In sommige gevallen biedt spyware zich zelfs aan als anti-spyware software. Daarnaast kan spyware zich ook op je PC installeren na het bezoeken van onveilige sites.

De meeste gebruikers gaan ervan uit dat zij van hun antivirus-software alle bescherming krijgen die voor hun computer nodig is. Maar je bent gewaarschuwd: antivirus-programma's verwijderen géén spyware en beschermen je niét tegen diefstal van persoonlijke gegevens. Wat je nodig hebt is een actief en betrouwbaar anti-spyware programma om de spyware aan te pakken.

Er zijn een aantal belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een anti-spyware product. Er zijn duizenden onbetrouwbare producten op de markt en daarom is het voor computergebruikers belangrijk dat zij betrouwbare anti-spyware programma's kunnen herkennen:
* Het programma wordt internationaal erkent en aanbevolen door onafhankelijke publicaties
* Er wordt gebruik gemaakt van geüpdate databases
* Biedt real-time bescherming terwijl je over het web surft
* Maakt het immuun tegen beveiligingsgaten die bestaan in Windows

Een goede website waar je de beste en meest betrouwbare producten kunt vinden is: http://www.download.com.

Over PC Tools
PC Tools is een leverancier van beveiligingssoftware en biedt producten zoals Spyware Doctor en andere anti-spyware producten. PC Tools is marktleider in real-time anti-spyware, beveiliging en tools. PC Tools' beveiligingsproducten zijn wereldwijd beschikbaar en al ruim 100 miljoen keer gedownload.

Het PC Tools Malware Research Centre monitort trends en opkomende spyware-ontwikkelingen en levert beveiligingsoplossingen voor de consument en het bedrijfsleven. De malware-database is volledig geïntegreerd met Spyware Doctor's scanning- en real-time systeembeveiliging-tools. Hierdoor is Spyware Doctor één van de meest effectieve anti-spyware producten op de markt. PC Tools heeft het hoofdkantoor in Sydney en andere kantoren in San Fransisco, Londen, Dublin, Melbourne en Kiev. PC Tools heeft een wereldwijd netwerk van distributeurs, resellers en retailers.

Voor meer informatie over PC Tools kunt u contact opnemen met Magida Ezzat, Marketing Coordinator: Tel: +61 3 969 3576
E-mail: magida@pctools.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof bij LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com