ICT Automatisering NV

PERSBERICHT pagina's: 2

Barendrecht, 23 mei 2007

ICT VERWACHT HERSTEL WINSTGEVENDHEID IN TWEEDE HELFT 2007

ICT Automatisering N.V. (ICT) verwacht dat de omzet over het eerste halfjaar van 2007 een stijging van circa 5% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2006 zal laten zien. De nettowinst over het eerste halfjaar van 2007 zal naar verwachting uitkomen op EUR 3 miljoen, een daling van ruim 25% ten opzichte van de nettowinst over het eerste halfjaar van 2006. Voor geheel 2007 herhaalt ICT de verwachting van een toename van de omzet ten opzichte van 2006. De nettowinst zal naar verwachting boven het niveau van 2005 (EUR 7,2 miljoen) liggen. Dit maakt ICT vandaag tijdens de aandeelhoudersvergadering bekend.

Het eerste kwartaal van 2007 begon traditioneel aarzelend. Daarbij werkten de gevolgen van het faillissement van BenQ Mobile en de reorganisaties bij een aantal belangrijke Automotive klanten die in het tweede halfjaar van 2006 plaatsvonden door in het resultaat over de eerste drie maanden van dit jaar. Daarnaast laten de ontwikkelingen bij ICT Embedded geografisch gezien binnen Nederland een gemengd beeld zien. Zo blijkt het uitbouwen van de klantenbasis in Groningen en Deventer weerbarstiger dan gedacht waardoor de bezettingsgraad aldaar aanzienlijk lager ligt dan in Eindhoven. De verwachting is dat de bezettingsgraad bij ICT gedurende het tweede kwartaal een verder herstel zal laten zien en in het tweede halfjaar van 2007 weer op het gewenste niveau zal liggen.

De strategie van ICT blijft onveranderd gericht op het verder uitbouwen van haar positie in de gekozen markten met het doel om in de gekozen markten één van de leidende spelers te zijn. Voor ICT Solutions zal het zwaartepunt van de activiteiten in Nederland blijven liggen. Voor ICT Embedded zal, naast de aandacht voor Nederland, de uitbouw van de Duitse activiteiten, hoge prioriteit krijgen. Afgelopen maart maakte ICT bekend een intentieovereenkomst te hebben getekend voor de overname van een 60% belang in de Duitse onderneming LINEAS Automotive.

Het aantal personeelsleden aan het eind van het eerste kwartaal bedroeg 891, ten opzichte van 910 aan het einde van het 2006. Het fenomeen van de krapte op de arbeidsmarkt blijft een rol spelen. De stijging in tarieven is licht hoger in vergelijking tot de tariefstijging in 2006. De stijging in salariskosten is vergelijkbaar met de stijging van de salariskosten in 2006. De stijging van de salariskosten is nog steeds hoger dan de stijging van de tarieven.

/ / / / / / / /

Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded, ICT Solutions en ICT Consultancy. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software

ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren. De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. ICT Consultancy biedt op een aantal deelgebieden binnen de systeemontwikkeling, zoals Requirements Engineering, Architectuur, Quality Assurance, Configuration Management en Testing, diensten met een hoge toegevoegde waarde aan. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Polen.

Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 646 000 Website: www.ict.nl


---- --