Politie Amsterdam-Amstelland

Aanrijding met dodelijke afloop / Apollolaan (23/05/07)

Woensdagochtend 23 mei rond drie uur overleed een 18-jarige bromfietser uit Amsterdam ten gevolge van letsel na een aanrijding. De aanrijding vond plaats dinsdagmiddag 22 mei rond vier uur. Het slachtoffer reed op zijn bromfiets op de kruising Apollolaan met de Stadionweg en kwam daar in aanrijding met een personenauto. De bestuurder van de personenauto reed in tegenovergestelde richting. De bestuurder van de bromfiets werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij woensdagochtend overleed. De bestuurder en bijrijder van de personenauto kwamen met de schrik vrij. De automobilist is aangehouden en verhoord over de aanrijding. Dit is een standaardprocedure die de politie uitvoert bij aanrijdingen met ernstig letsel. Na zijn verhoor is hij heengezonden. Ook zijn enkele getuigen van het ongeval gehoord. Het Team Forensisch Technische Verkeersonderzoeken en wijkteam Van Leijenberghlaan hebben de aanrijding in onderzoek.
Twee graffitispuiters op heterdaad betrapt / Oosterpark (23/05/07)

Dinsdagmiddag 22 mei rond kwart over drie werden twee jongens bij de tennisbaan in het Oosterpark op heterdaad betrapt tijdens het graffiti spuiten.

De beide 19-jarige jongens hadden inmiddels de muur helemaal blauw geverfd en wilden verdergaan met hun graffiti, toen zij werden betrapt door surveillerende agenten. De verf en de spuitbussen, die zij in bezit hadden, zijn in beslag genomen. De daders zijn ter zake vernieling aangehouden en overgebracht naar het bureau.Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Bestuurder gestolen bromfiets verzet zich tegen arrestatie / Meeuwenlaan (23/05/07)

Dinsdagmiddag 22 mei rond halfvier raakten twee agenten gewond tijdens de arrestatie van een 17-jarige bromfietser. De jongen, die werd verdacht van heling van een bromfiets, verzette zich hevig tegen zijn arrestatie waardoor de agenten verwondingen opliepen aan armen en benen. Hij is ingesloten.

Rond halvier zag een agente op een motor de jongen rijden op een blauwe Gilera in de Sperwerlaan in Amsterdam-Noord. Aangezien hij geen papieren bij zich had reden zij naar zijn woning aan de Meeuwenlaan. Daar bleek dat hij niet in het bezit was van de papieren van de bromfiets en dat de brommer vermoedelijk van diefstal afkomstig was. Agenten die de motorrijder assisteerden bij de arrestatie raakten lichtgewond. Hij verklaarde de bromfiets via marktplaats gekocht te hebben. De bromfiets is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.