Ingezonden persbericht


Persbericht

NAVTEQ vergroot zakelijk aanbod door nieuwe opdracht van grote Europese automobielklant

23 mei, 2007 ­ NAVTEQ (NYSE: NVT), toonaangevende aanbieder van digitale kaarten voor autonavigatiesystemen en location-based solutions, is door de BMW Group als primaire kaartenleverancier geselecteerd voor BMW's nieuwste navigatiesysteem. Tevens gaat NAVTEQ een pan-Europese marketing- en distributiecampagne voor kaart-updates leiden. Het bedrijf versterkt hiermee zijn positie als BMW Group's kaartleverancier. Deze keuze is gebaseerd op de sterke historische relatie en de kwaliteit van de kaarten nodig in de automotive markt. De keuze van de BMW Group voor het kaart-updateprogramma van NAVTEQ erkent NAVTEQ's bewezen vermogen om de klanttevredenheid en resultaten te verhogen.

NAVTEQ-kaarten worden de komende 24 maanden gebruikt voor geselecteerde BMW Group-navigatiesystemen. NAVTEQ levert de kaarten voor alle modellen in 89% van de landen die het systeem aanbieden. Naast West-Europa, is dit het geval in Oost-Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. BMW Group's keuze voor NAVTEQ voor het nieuwe platform bevestigt NAVTEQ's positie als belangrijke aanbieder van superieure navigeerbare digitale kaarten wereldwijd.

Daarbij hebben alle BMW-bestuurders nu uitgebreidere toegang tot de nieuwste kaarten van Europa. Dit komt doordat NAVTEQ samenwerkt met de BMW Group bij het ontwerpen van een marketingprogramma dat bewustzijn, toegankelijkheid en betaalbaarheid moet verhogen. NAVTEQ's kaart-updates zijn nu zowel op DVD als CD voor BMW-bestuurders verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs in grote delen van Europa. Onderzoek toont aan dat kaart-updates essentieel zijn voor de tevredenheid van klanten over hun navigatiesysteem. Dit heeft uiteindelijk ook gevolgen voor de tevredenheid over de auto zelf. BMW Group vertrouwt dit belangrijke punt toe aan NAVTEQ, een bevestiging van NAVTEQ's bewezen leiderschap op dit gebied.

"BMW Group's keuze voor NAVTEQ als hun belangrijkste leverancier en wereldwijd introductieleider bevestigt het vertrouwen in onze kaarten en ons vermogen om nieuwe inhoud te leveren voor het uitbreiden van onze op kaarten gebaseerde content", zegt Jeff Mize, Senior Vice President Vehicle van NAVTEQ Corporation.

"We hebben jaren gestoken in het investeren en ontwikkelen van een methode om de verkoop van kaart-updates te verbeteren. We hebben nu een officieel vernieuwingsprogramma voor kaarten (RPM)", vervolgt Mize. "BMW Group's keuze voor NAVTEQ om zo'n uitgebreid kaart-updateprogramma te leiden, toont onze bewezen deskundigheid op dit gebied. Het is een aanvulling op de uitgebreide service die we BMW al bieden. De verscheidenheid van deze opdracht breidt onze relatie met BMW Group verder uit en vergroot onze business met hen."

NAVTEQ's toonaangevende positie is bereikt door de uniekheid en integriteit van de bouwprocessen van de database. Hierdoor ontstaat een kaartendatabase van ongeëvenaarde kwaliteit met één wereldwijde specificatie. Om accurate gegevens te kunnen leveren die in lijn zijn met de verwachtingen, heeft NAVTEQ meer dan 600 geografische analisten in dienst. Zij zijn strategisch over de wereld gelokaliseerd en berijden de wegen, verifiëren en vernieuwen informatie in de NAVTEQ-database. Deze analisten zijn essentieel voor het behoud van de kwaliteit van zowel de initiële kaarten als de kaart-updates.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

NAVTEQ
NAVTEQ is een toonaangevende aanbieder van uitgebreide digitale kaartinformatie voor autonavigatiesystemen, mobiele navigatietoepassingen, op internet gebaseerde kaartapplicaties en overheids- en zakelijke oplossingen. NAVTEQ creëert de digitale kaarten en de inhoud hiervan ter ondersteuning van navigatie en op location-based service-oplossingen wereldwijd. Het hoofdkantoor van NAVTEQ is gevestigd in Chicago. Het bedrijf is in 1985 opgericht en heeft ongeveer 2.800 werknemers verspreid over 167 kantoren in 28 landen. Voor meer informatie kijk op www.navteq.com

Contact:
Jennifer Fondrevay Ilona de Bok NAVTEQ for NAVTEQ Tel: +33.1.41.924.836 Tel: +31.0.40.235.4600 e-M: jennifer.fondrevay@navteq.com e-M: ilonadb@lewispr.com

This document may include certain "forward-looking statements" within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These forward-looking statements include, but are not limited to, plans, objectives, expectations and intentions and other statements contained in this press release that are not historical facts and statements identified by words such as "expects", "anticipates", "intends", "plans", "believes", "seeks", "estimates" or words of similar meaning. The statements are based on our current beliefs or expectations and are inherently subject to various risks and uncertainties, including those set forth under "Item 1A. Risk Factors" in the Company's Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2006, as filed with the Securities and Exchange Commission.

Actual results may differ materially from these expectations due to changes in global political, economic, business, competitive, market and regulatory factors. NAVTEQ does not undertake any obligation to update any forward-looking statements contained in this document.

LEWIS ­ Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com