Pharming Group N.V


---

Pharming Geeft Update Tijdens Aandeelhoudersvergadering

Voortgang met product- en bedrijfsontwikkeling

Leiden, 23 mei 2007. Biotechnologiebedrijf Pharming Group NV ("Pharming") (Euronext: PHARM) zal vandaag tijdens haar algemene vergadering van aandeelhouders om 15.00 uur te Leiden een update geven over haar activiteiten.

Dr. Bruno Giannetti, Chief Operations Officer, zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders een presentatie geven over de voortgang van de registratie van Pharming's meest vergevorderde product: Rhucin® (recombinant human C1 inhibitior of rhC1INH). Rhucin® wordt ontwikkeld voor de therapeutische behandeling van patienten met acute aanvallen van erfelijk angio-oedeem (HAE), een erfelijke ziekte die het immuun systeem aantast). Pharming heeft haar Markt Autorisatie Aanvraag (MAA) voor Rhucin® bij het Europees Geneesmiddelenbureau (EMEA) ingediend in het derde kwartaal van 2006. Conform de standaard procedure heeft Pharming in december 2006 een lijst met vragen ontvangen. Pharming heeft het voornemen deze vragen in juni 2007 te beantwoorden. Op basis van de standaard procedure verwacht Pharming dat de beoordeling door de EMEA later dit jaar zal worden afgerond. De farmaceutische inspecties door de EMEA van de productie faciliteiten zijn inmiddels achter de rug.

Klinische (placebo-gecontroleerde) onderzoeken met Rhucin® (in de U.S. en elders) worden voortgezet zoals gepland. Pharming verwacht dat besprekingen met de US Food en Drug Administration (FDA) in het derde kwartaal van 2007 zullen plaatsvinden om de uitkomsten van de klinische onderzoeken te bespreken en om de indiening voor toelating tot de Amerikaanse markt voor te bereiden. Aanvullend verwacht Pharming later dit jaar in diverse markten extra onderzoeken bij HAE-patienten te kunnen initieren als onderdeel van een pre-marketing programma.

Met betrekking tot andere indicaties van rhC1INH zal Dr. Giannetti bevestigen dat Pharming het product blijft doorontwikkelen voor het gebruik bij complicaties na transplantaties van organen en weefsels. Pharming verwacht later in 2007 te kunnen starten met de klinische onderzoeken bij patienten die te kampen hebben met specifiek immunologische problemen na transplantaties.

Dr. Francis Pinto, Chief Executive Officer, zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders spreken over de ontwikkelingen met betrekking tot de inrichting van de onderneming, waaronder de installatie van een nieuwe Wetenschappelijke Adviesraad. Deze Raad zal Pharming adviseren over nieuwe wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen die van belang zijn voor Pharming's activiteiten. Tot nu toe hebben de volgende wetenschappelijke experts een nominatie aanvaard:

- Prof. dr. Douwe Breimer, tot recent Rector Magnificus van de Universiteit Leiden;

- Prof. dr. Jan Hoeijmakers, Hoofd van de Afdeling Genetica, Erasmus Medische Centrum aan de Erasmus Universiteit, Rotterdam;
- Prof. dr. Dame Julia Polak, Professor and Director of the Tissue Engineering and Regenerative Medicine Centre, Imperial College, London UK.

Dr. Strijker, Chief Commercial Officer, zal naast het geven van een algemene update over Pharming's producten portfolio, een Research and Development dag ("R&D dag") aankondigen die zal plaatsvinden op 28 juni 2007. Gedurende deze R&D dag zullen stafmedewerkers en adviseurs van Pharming de research en development activiteiten van Pharming's producten uiteenzetten en bespreken. De R&D dag is bedoeld voor analisten en gespecialiseerde journalisten.

De presentaties die worden gehouden tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders zullen beschikbaar worden gemaakt via de website van Pharming en wel onmiddellijk nadat deze is komen te eindigen.

Achtergrond Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve producten voor de behandeling van genetische ziekten en ouderdomsziekten. Daarnaast ontwikkelt Pharming ook medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen waaronder voeding. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem (ter beoordeling bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ter beoordeling bij FDA). Pharming's geavanceerde technologieën omvatten ondermeer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering, formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Daarnaast heeft Pharming toegang tot technologieplatforms op het gebied van weefselherstel via haar samenwerking met NovaThera en op het gebied van DNA-schade en herstel dankzij de overname van DNage. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com en op http://www.dnage.nl.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Contact:
Carina Hamaker, Investor Voice, T: +31 (0)6 537 499 59 or +31 (0)71 52 47 400
Rein Strijker, Pharming Group NV, T: +31 (0)71 52 47 400