Rijkswaterstaat

Persbericht
Rijkswaterstaat

Datum
Woensdag 23 mei 2007

NIEUWE A2 VANNACHT GEOPEND

Het eerste nieuwe stuk van de A2 is vannacht zonder problemen in gebruik genomen. Vanaf vandaag rijdt het verkeer over drie nieuwe rijstroken van de snelweg A2 tussen Maarssen en Utrecht in de richting Den Bosch. Het nieuwe stuk snelweg van 2.5 kilometer loopt vlak langs het geluidsscherm The Wall.

Om 20.30 uur startte Rijkswaterstaat de voorbereidende werkzaamheden. Strepen zijn omgelegd en een speciale vangrail om het verkeer te leiden naar de nieuwe wegbaan is aangebracht. Om 23.30 vannacht startte de politiestop. Bij Vinkenveen is het verkeer richting 's-Hertogenbosch opgevangen door de KLPD en Rijkswaterstaat. De medewerkers van de KLPD op de motor en de weginspecteurs van Rijkswaterstaat hebben geregeld dat het verkeer langzamer ging rijden. Tegen de tijd dat het verkeer bij de Randweg van Maarssen aankwam, was een rijstrook beschikbaar op de nieuwe A2 en ging het verkeer over naar de nieuwe A2. Er is geen file ontstaan. Om 5.00 uur vanmorgen waren alle drie de nieuwe rijstroken beschikbaar.

Het verkeer rijdt nu over een traject van 2.5 kilometer over de nieuwe A2. De maximum snelheid is 90 km per uur. De oude rijbanen worden nu gesloopt en ook hier komen nieuwe rijbanen om de verbreding van de A2 op dit traject af te maken. Dit traject krijgt een inrichting van 2-3-3-2 rijstroken. De binnenste drie rijstroken voor doorgaand verkeer, de buitenste twee rijstroken voor bestemmingsverkeer.

Rijkswaterstaat start 29 mei met de werkzaamheden aan de A2 in de richting Amsterdam. Vanaf maandag 4 juni rijdt het verkeer in de richting Amsterdam tussen Utrecht en Maarssen ook één kilometer over de nieuwe A2. Tijdens de werkzaamheden is de maximumsnelheid 70 km per uur.

Periode waarin volgende week in de richting Amsterdam wordt gewerkt

Dinsdag 29 mei van 20.00 uur tot en met woensdag 30 mei 05.00 uur Woensdag 30 mei van 20.00 uur tot en met donderdag 31 mei 05.00 uur Donderdag 31 mei van 20.00 uur tot en met vrijdag 1 juni 05.00 uur Vrijdag 1 juni van 20.00 uur tot en met maandag 4 juni 05.00 uur (hele weekeind).

Tijdens de werkzaamheden geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

VOORDELIG OPENBAAR VERVOER

Rijkswaterstaat biedt op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni a.s. alternatief vervoer aan in de vorm van het vanAnaarBeter-treinkaartje. Met dit treinkaartje kan men tijdens de werkzaamheden voordelig reizen. Met dit kaartje kan tussen Amsterdam Centraal en station 's-Hertogenbosch gereisd worden, vanwege werkzaamheden die Rijkswaterstaat ook uitvoert in de provincie Brabant. Het kaartje is voor ¤ 2 (retour, 2e klas) te koop bij de kaartautomaten op de NS-stations onder de knop 'Acties/Evenementen'. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw NS-loket. Kijk voor de geldigheid van het kaartje op www.vanAnaarBeter.nl.