Politie Gelderland-Zuid

Zwaargewonde bij verkeersongeval

Wijchen, 23-05-2007 o Woensdagmiddag omstreeks 14.50 uur vond op de Oude Graafseweg in Wijchen een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een vrachtauto. Een 20-jarige bestuurder van de bromfiets uit Wijchen raakte hierbij zwaargewond.

Na de melding rukten de politie, ambulancedienst en de traumaheli direct uit. Ook de brandweer ging erheen omdat de betrokken bromfiets in brand zou staan. Het medische personeel verleende eerste hulp waarna de 20-jarige Wijchenaar met ernstig divers letsel met een ambulance naar het UMC St Radboud is vervoerd.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. Deze bleek als volgt. De 20-jarige reed op zijn bromfiets over de Oude Graafseweg richting Drutenseweg. Toen hij deze overstak kwam hij in aanrijding met een trekker met oplegger, die over de Drutenseweg reed komend vanaf de Graafseweg. De chauffeur van de vrachtauto, een 45-jarige Nijmegenaar, kwam met de schrik vrij. Agenten hebben met hem gesproken en een verklaring opgenomen.

Brandweerlieden hebben de brandende bromfiets geblust. Agenten sloten de weg af tussen de Graafseweg en de rotonde naar Balgoij en begeleidden het verkeer. (08)

Laatst gewijzigd 23-05-2007 19:39 | © Politie Gelderland-Zuid |