Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 23 mei 2007

Leden Marokko.nl massaal ontstemd over gebeurtenissen na overwinning Jong Marokko op Jong Oranje

"Schandalig, schandalig en nog eens schandalig was het!"

"Ik als Marokkaan schaam me ... Dit is absoluut niet goed te praten...”

"Het is gewoon een schande voor de Nederlandse samenleving. Punt"

Leden van Marokko.nl zijn massaal ontstemd over de rellen in Tilburg na de wedstrijd Jong Oranje- Jong Marokko gisteravond. De overwinning van 2-0 voor Jong Marokko lijkt vergeten na de gebeurtenissen op het veld. Op Marokko.nl wordt door leden slogans bedacht om de KNVB te overtuigen de goede supporters niet de dupe te laten worden van de relschoppers. De leden worden gesteund in hun reacties op het forum door voetballers en vertegenwoordigers van organisaties.

"Als Nederlanders zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor wat er gebeurd is, we doen nu blijkbaar iets verkeerd." Zegt Mohammed Allach, voorzitter van MaroquiStars. "Alle ingrediënten waren aanwezig tijdens de wedstrijd om de boel te laten escaleren; jong publiek, het volkslied, oranje shirtjes, alles stond in het teken van tegenstellingen. Er is in Nederland duidelijk een groep die niet lekker in zijn vel zit en dat zie je bij zo'n exces heel duidelijk. Het is tijd voor strenge maatregelen, in Italië en Engeland werkt het ook, dus waarom hier niet?"

Voetballer Salah Sbaï (Charleroi): "Wedstrijden zoals deze horen een feest te zijn, nu lijkt het meer op oorlog. Het zou heel erg jammer zijn als wij niet meer tegen Nederland mogen voetballen. De goede supporters lijden dan onder kwade".

Abdelkader Darazzi, voorzitter Stichting Marocprofs en betrokken bij het organiseren van benefietwedstrijden tussen Marokkaanse en Nederlandse spelers, zegt zich te schamen een Marokkaan te zijn: "Dit kan gewoon echt niet, niet alleen de KNVB wil niet meer tegen ons spelen maar ook de clubs niet. Het heeft geen zin om benefietwedstrijden te organiseren als dit steeds gebeurd."

De voorzitter van SportingMaroc, de heer Harboul had niet verwacht dat er rellen zouden plaats vinden: "Ik had dit niet verwacht bij een vriendschappelijke wedstrijd, maar rotte appels kun je nooit uitsluiten. Die jongens moeten zelf de schade maar betalen, want dit raakt ons allemaal." Hij heeft begrip voor het inlassen van een pauze door de KNVB. "Helaas voor de goede supporters."

Mohamed Amine Bourkadi (MAS-Fès) doet een oproep aan de voetballiefhebbers: "Ik ben blij met supporters en steun, maar doe het wel op een positieve manier."

Marokko.nl is met 120.000 leden, 40.000 unieke bezoekers per dag en 50.000 nieuwe berichten per dag de grootste virtuele community voor jongeren in Nederland en België met een Marokkaanse achtergrond. Marokko.nl wordt uitgegeven door Stichting Marokko Media.