Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MioMap V3 beschikbaar voor Mio 268 en 268
MioMap V3 biedt 268/269(+) bezitters meer gebruiksgemak, flitscamera waarschuwingen, TMC support en de meest recente Tele Atlas kaarten

Brussegem, België - 23 mei 2007 - Mio Technology, leider op het gebied van persoonlijke GPS-navigatietoestellen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van MioMap V3 voor de Mio 268 en 269 Personal Navigation Devices (PND's). De meest recente versie van de navigatiesoftware MioMap zal vanaf deze week beschikbaar zijn als upgrade voor de PND's - de 268 en 269, en voor de tweede generatie toestellen, de 268+ en de 269+.

De upgrade MioMap V3 biedt gebruikers een aantal extra's:
- de laatste Tele Atlas kaarten (2007.1) van West-Europa; en mogelijkheid tot kaarten van Oost-Europa, Australië, Noord-Amerika en Canada
- snellere routeherberekening en een vloeiende zoom- en panfunctie
- De best gedetailleerde kaart voor het beste zicht op de weg
- Een geïntegreerd flitspalen database

- Traffic Message Channel (TMC) voor actueel file nieuws (antenne en ontvanger zijn apart verkrijgbaar)
- Betere route opties, met als extra optie de mogelijkheid om onverharde wegen te blokkeren

In 2005 gelanceerd, de Mio's 268 en 269 hebben een aantal nieuwe standaarden op de markt gebracht - waaronder synchronisatie en navigatie met Microsoft Outlook contacten, interne MP3 speler, fotoviewer en een reisomvormer. De 268+ en 269+ toestellen waren ook de eerste producten met de SIRFstarIII GPS chip, die momenteel standaard in elk navigatiesysteem zit.

MioMap V3 is ook beschikbaar als update voor andere Mio modellen, zoals de Personal Navigation Devices (PNDs) C710, C510E, C250 en C210, maar ook voor de GPS-PDA's A701, P350 en P550. De laatste TeleAtlas kaarten (2007.1) zijn verkrijgbaar voor West-Europa (22 landen) en zullen binnenkort beschikbaar zijn voor Oost-Europa (20 landen), Australië, USA en Canada.

Prijzen en beschikbaarheid

De MioMap V3 upgrade/update is verkrijgbaar als een standaard SD memory card en zal beschikbaar zijn via de locale retail en via Mio's webwinkel: www.mio-tech.be/shop/.

MioMap V3 voor 268 en 269 (+) en PDA's - E 145,58

MioMap V3 voor de andere PND's - E 124,79

Over Mio Technology Europe (MTE)
Mio Technology ontwikkelt en verkoopt producten die ontworpen zijn om hun gebruikers vrijheid te geven en hen de mogelijkheid te bieden om te genieten van de hedendaagse mobiele revolutie op het gebied van reizen, entertainment, vrije tijd, informatie en professionele diensten. Het bedrijf werd opgericht in mei 2002 en heeft vestigingen in Taiwan, België, China, de VS, Japan en Zuid-Korea. Het productenassortiment van Mio Technology bestaat uit persoonlijke navigatietoestellen (PND's), GPS-PDA-telefoontoestellen, GPS-PDA-toestellen en PTA-navigatietoestellen (Personal Travel Assistant).

Volgens de cijfers van Canalys voor het eerste kwartaal van 2007 is Mio Technology de derde leverancier van draagbare satellietnavigatieapparatuur met geïntegreerde GPS-ontvanger in de EMEA-zone (Europa, Midden-Oosten en Afrika), met een marktaandeel van 9,7% en een groei van 162% van het verkoopvolume in vergelijking met dezelfde periode in 2006. Mio Technology telt wereldwijd 1.500 medewerkers; meer dan 700 daarvan houden zich uitsluitend bezig met onderzoek en ontwikkeling. Het Europese hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in België.

---- Noot voor de redactie,