Festival 'Dans voor Mei' in teken van dans op locatie


AMSTERDAM, 20070313 -- `Dans op locatie' is het thema van het dansfestival Dans voor Mei dat in 2007 voor de vierde keer plaatsvindt in en rond theater De Engelenbak te Amsterdam. Wandelend, winkelend en dansminnend publiek krijgt tijdens het festival op verschillende uitdagende locaties een diversiteit aan dansvoorstellingen en dansstijlen te zien, zoals oriëntaals, Indiase dans, Afrikaanse dans, moderne dans, flamenco, Nederlandse folklore, jazzdans en breakdance. Dans voor Mei is het enige landelijke festival voor de top van de amateurtheaterdans en een ontmoetingsplek voor iedereen die zich met dans bezighoudt, zowel amateurs als professionals.

Het vierdaagse dansfestival is een initiatief van Kunstfactor-Dans in samenwerking met theater De Engelenbak en vindt plaats van woensdag 23 tot en met zaterdag 26 mei 2007.

Dit jaar schenkt het festival extra aandacht aan de combinatie live muziek en dans. Bekende locaties in Amsterdam komen door middel van dans in een ander daglicht te staan, zoals de tuin van de Brakke Grond, verschillende etalages en het restaurant van Brasserie Harkema. Naast diverse dansvoorstellingen op locatie, een intensive (een vierdaagse workshop) onder leiding van choreograaf Thom Stuart, presentaties en films van dansprojecten op locatie en optredens van geselecteerde DansCircuitgezelschappen. Een debat, de uitreiking van de tweede Kunstfactor-Dansprijs aan een coryfee uit de danswereld en een dansfeest sluiten het festival op zaterdag af.



Dans voor Mei
23 t/m 26 Mei
Theater De Engelenbak en diverse locaties in Amsterdam
Meer informatie over het festival vindt u op www.engelenbak.nl en www.dansweb.nl

Iedereen die interesse heeft in het maken van Dans op Locatie kan zich opgeven voor de intensive met Thom Stuart via educatie@dansweb.nl.

---
Kunstfactor-LCA
Sinds 1 januari 2007 maakt het LCA deel uit van Kunstfactor, sectorinstituut voor de amateurkunst. Kijk voor meer informatie op www.kunstfactor.nl





Kunstfactor-LCA