Abortus-site wint eervolle vermelding bij kunstprijs Ars Electronica


Eervolle vermelding voor Women on Web en Mediamatic Lab

AMSTERDAM, 20070523 -- Bij de jaarlijkse Prix Ars Electronica voor nieuwe media heeft de website Women on Web een eervolle vermelding gewonnen. Deze website met informatie over abortus is ontworpen door Mediamatic Lab in Amsterdam. Dit jaar ontving de Ars Electronica ruim 3.300 inzendingen uit 63 landen.

De website van Women on Web kreeg een eervolle vermelding in de categorie `Digital Communities'. Mediamatic Lab maakte www.womenonweb.org in juni 2006. Het is een digitale gemeenschap van vrouwen die een abortus hebben gehad en van individuen en organisaties die het recht op abortus-hulpverlening ondersteunen. Ieder jaar ondergaan 20 miljoen vrouwen een onveilige abortus als gevolg waarvan bijna 70.000 vrouwen overlijden.

De Women on Web website helpt vrouwen, en moedigt vrouwen en mannen aan om het taboe en stigma rond abortus te doorbreken. Op de website kunnen zij een zelfportret plaatsen en hun persoonlijke ervaring delen met anderen. Inmiddels geven honderden mensen op deze wijze abortus een menselijk gezicht. De website is gefinancierd met hulp van HIVOS en Mama Cash.

Het Amsterdamse buro Mediamatic Lab is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van sociale netwerkprojecten en digitale gemeenschappen, zoals bijvoorbeeld PICNIC '07, Geheugen van Oost, Videoletters en BID Challenge.

De Prix Ars Electronica is een prijs voor baanbrekende initiatieven op het gebied van nieuwe media. Het is een prestigieuze prijs die op 7 september wordt uitgereikt tijdens Ars Electronica. Dit festival voor kunst, technologie en samenleving wordt van 5 tot 11 september 2007 gehouden in de Oostenrijkse stad Linz.





Ingezonden persbericht