Nederlandse Politiebond


SAOP organiseert themabijeenkomst 'Samen werken aan samenwerking'

Op woensdag 23 mei aanstaande vindt een themabijeenkomst plaats over de mogelijkheden om (nog) meer verbetering te brengen in de omgangsvormen binnen de Nederlandse politie. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Subsidiecommissie Arbeidsmarkt en Opleidingen Politie (SAOP) en is met name bedoeld voor de contactpersonen SAOP, medewerkers P&O, OR- en OC-leden, leidinggevenden en vertrouwenspersonen.

Het thema is van de bijeenkomst is 'Samen werken aan samenwerking'. Op het programma staan onder andere een presentatie door de Rutgers Nisso Groep van de uitkomsten van het onderzoek 'Omgangsvormen, werkbeleving en diversiteit bij de Nederlandse politie anno 2006' en een aantal workshops.

Met het organiseren van de themabijeenkomst wil de SAOP een bijdrage leveren aan het bereiken van het doel dat door NPB-voorzitter Hans van Duijn is geformuleerd in zijn voorwoord bij het onderzoeksrapport:

'De belangrijkste conclusies zijn dat we positieve ontwikkelingen zien
- de omgangsvormen staan er in ieder geval beter voor dan in 2000 - maar ook dat we nog een lange weg te gaan hebben. Het is de kunst om van elkaar te leren en geen energie te steken in methodes die niet succesvol zijn gebleken. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt
- en dus niet alleen de korpschefs - zullen we ons over vijf jaar, bij een nieuw vervolgonderzoek, niet langer negatief onderscheiden van het bedrijfsleven.'

Waar en wanneer?
De bijeenkomst vindt op woensdag 23 mei plaats bij de Politieacademie, locatie Kleiberg te Apeldoorn. Vanaf 12.00 uur kunt u binnenlopen en desgewenst meelunchen. De vergadering start om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om met een drankje na te praten.

Aanmelden?
U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar r.lubbe@caop.nl. Daarin gaarne duidelijk vermelden met hoeveel personen u komt en of u wilt meelunchen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Robin Lubbe
Telefoon: (070) 376 58 75
E-mail: r.lubbe@caop.nl

Anna Hooijenga
Telefoon: (070) 376 58 98
E-mail: a.hooijenga@caop.nl

Gepubliceerd op 28 april 2007 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2007.