Nederlandse Vereniging van Journalisten

NIDF organiseert High DefinitionDag op 23 mei
(11 mei 2007)

Er zijn steeds meer fotojournalisten die zich oriënteren op video en audioslideshows voor internet. Speciaal voor hen heeft het NIDF woensdag 23 mei 2007 uitgeroepen tot High Definiton dag.

In een seminar van 9.30 - 16.30 uur wordt er informatie gegeven over HD, video en beeldschermen. Er worden HD oplossingen van Canon Sony JVC Philips en Panasonic. gepresenteerd. En er zijn software demonstraties waarmee een diapresentatie vertoond kan worden en of waarmee een audioslideshow gemaakt kan worden.

Het programma van het High Definitionseminar bestaat uit: Een voordracht van Frits Kraefft over een HD video en een HD camera; daarna maakt Fred van der Ende diapresentaties vanuit Lightroom, Aperture en Keynote. Vervolgens is het woord weer aan Frits Kraefft. Als hoofdredacteur van Digital Movie bekijkt en test hij beeldschermen, projectoren en camera's en hij laat de voordelen zien van HD beeldschermen en beamers en laat de verschillen zien tussen plasma, lcd en projectie.

In de lunchpauze is er volop gelegenheid om allerlei producten te bekijken.

Na de lunch is er een workshop "audioslideshows maken" onder leiding van fotojournalist Daimon Xanthopoulos, met info over audio opnemen en mixen, montage en timingvan beelden en soundslides. De dag wordt afgesloten met demonstraties en een vragenronde.

De HighD-dag kost Euro 50,00.
Opgave via www.nidf.nl of telefonisch 023 7505870. Locatie: A. Hofmanweg 5a, 2031 BH Haarlem.