Gemeente Tiel


Tielse scholen strijden mee in Energy Survival

Komend voorjaar gaan vier Tielse scholen meedoen aan Energy Survival. Dit is een spannend lesprogramma om leerlingen van groep 7/8 bewust te maken van het energievraagstuk en de klimaatverandering.

Omdat de gemeente samen met Stichting Duurzaam Rivierenland een voorronde verzorgt, blijft het niet bij lesopdrachten. Tijdens een Energy Survivaldag op 24 mei 2007 in Tiel moeten de zes deelnemende groepen fysieke strijd met elkaar leveren. De twee groepen die de plaatselijke ronde winnen, mogen naar de provinciale halve finale. De finale is deze zomer in Noorwegen, waar tv-opnames gemaakt worden voor de nieuwe KRO-serie van Energy Survival.

De leerlingen van De Regenboog, Stefanusschool en De Waaijer in Wadenoijen en Tiel starten in februari met het lesprogramma van Energy Survival. Ze vinden de opdrachten over zaken als energiebesparing, windenergie en biomassa op een aantrekkelijke website. Ze houden hun eigen weblogs bij, zodat de scholen van elkaars vorderingen op de hoogte blijven.
De gemeente Tiel voert een actief energiebeleid om de uitstoot van het schadelijke broeikasgas te verminderen. Meedoen aan Energy Survival betekent een uitgelezen kans om jonge mensen en hun ouders te betrekken bij deze uitdaging.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 29 januari 2007