Senternovem


Kennisdag Duurzaam Inkopen: 24 mei 2007 in Amsterdam

Aanvangsdatum

24-05-2007

Samen met de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) organiseert SenterNovem op 24 mei 2007 de Kennisdag Duurzaam Inkopen voor inkopers, milieucoördinatoren, bestuurders en budgethouders van gemeenten, provincies, waterschappen en rijksoverheden.

Duurzaam inkopen is niet meer vrijblijvend. De Tweede Kamer besloot afgelopen zomer dat de Rijksoverheid in 2010 alle aankopen en investeringen aan duurzaamheidcriteria moeten voldoen. Voor gemeenten, provincies en waterschappen is die doelstelling 50%. Om die ambities te halen moet u als inkoper, budgethouder of milieucoördinator nu echt aan de slag met duurzaam inkopen.

Kooplieden
Maar hoe krijgt u uw organisatie en uw collega's zover dat zij duurzaam gaan inkopen? Welke duurzaamheidcriteria kunt u nu al in uw aanbesteding toepassen? Welke andere hulpmiddelen zijn er? En hoe meet u of u op de goede weg bent? Kom voor de antwoorden op 24 mei naar Felix Meritis in Amsterdam. Deze 'tempel der verlichting' werd ooit opgericht door kooplieden die verdieping en bezinning zochten in hun leven. Het bood hen een platform voor het maatschappelijke debat.

Criteria en proces
Als koopman of -vrouw van vandaag kunt u zich tijdens deze praktijkdag Duurzaam Inkopen verdiepen in de achtergronden én de praktische toepassing van duurzame inkoop. Na een kort plenair gedeelte gaat u praktisch aan de slag in workshops voor startende en gevorderde overheden, én voor 'masters'. De nieuwe duurzaamheidcriteria komen uitgebreid aan bod. Die kunt u meteen één op één overnemen in uw aanbesteding. Er is veel aandacht voor de procesmatige aspecten van duurzaam inkopen. De dag sluit af met een debat tussen bestuurders, inkopers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De meest inspirerende organisatie van het afgelopen jaar krijgt een prijs uitgereikt.

Suggesties voor workshops
Heeft u nog suggesties of wensen voor de invulling van het workshopprogramma? Of weet u een overheidsinkoper die een aanbesteding op een voorbeeldige duurzame manier heeft aangepakt? Wij horen het graag. U kunt uw suggesties mailen naar het onderstaande e-mailadres.

Doelgroep

Inkopers, budgethouders en milieucoördinatoren

Locatie

Felix Meritis in Amsterdam

Toegangsprijs

De Kennisdag Duurzaam Inkopen is gratis toegankelijk.

Contact

Aanmelden?
U kunt zich nu al aanmelden voor de Kennisdag Duurzaam Inkopen via NEVI.