Wageningen Universiteit

3 mei 2007

Onderdeel: Animal Sciences Group

De Animal Sciences Group van Wageningen UR (ASG)organiseert, samen met Biogas-E, het Platform voor Anaërobe Vergisting in België, een studiedag over digestaat. Digestaat is het restproduct van de vergisting van mest en eventueel andere organische producten in een biogasinstallatie. Rond de toepassing en optimaal gebruik van digestaat als meststof is nog veel onbekend. Doel van de studiedag is om recente resultaten uit onderzoek en praktijk te presenteren, waarmee veehouders en akkerbouwers optimaal gebruik kunnen maken van de eigenschappen van digestaat.

In de Nederlandse landbouw is groeiende interesse voor de opwekking van duurzame energie via een biogasinstallatie. Inmiddels draaien circa 60 biogasinstallaties in Nederland. De verwachting is dat de huidige regering nieuwe subsidieregels zal introduceren voor het opwekken van duurzame energie, waardoor het aantal biogasinstallaties op Nederlandse landbouwbedrijven verder zal toenemen.

Datum en locatie
De studiedag wordt gehouden op 24 mei 2007, op het Praktijkcentrum Nij Bosma Zathe, in de nabijheid van Leeuwarden. De dag begint met recente onderzoeksresultaten uit Nederland en België naar bemesting met digestaat. Het middaggedeelte gaat over praktijkervaringen.

Aanmelden en programma:
De kosten voor deelname aan deze studiedag, inclusief lunch en infomap, zijn ⬠80,- (excl. BTW). Aanmelding voor deze studiedag kan tot uiterlijk 17 mei.

Op 13 juni 2007 organiseert Biogas-E in Kortrijk deze dag specifiek voor België. Via de website www.platformvergisting.be is daarover meer info te vinden.