Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
14 mei 2007

PowerLounge twee weken lang kloppend hart van het architectuurdebat

Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam opent met lezingen, debatten en ontmoetingen

In de openingsweken van 24 mei tot 10 juni biedt de 3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam 'food for thought'. In een speciaal ingerichte PowerLounge in de Kunsthal Rotterdam belicht een uitdagend en inspirerend lezingenprogramma het biënnalethema POWER van alle kanten. De 3e biënnale stelt de vraag wie en wat de toekomst van onze steden bepalen. Gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland gaan op zoek naar een antwoord op deze vraag. Naast de Kunsthal biedt ook het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) onderdak aan debatten en lezingen die POWER als thema hebben. Liefhebbers van architectuur en stedenbouw komen twee weken lang volledig aan hun trekken.

PowerTalks
De PowerLounge is elke werkdag, met uitzondering van de maandag, tussen 17.30 en 19.00 uur de locatie voor een PowerTalk. Onder andere Winy Maas (MVRDV architecten), Keller Easterling (architect, auteur en hoogleraar Yale University School of Architecture) en Arjun Appadurai (New School New York) geven hun visie op de krachten die de stad maken en gaan het debat aan over de toekomst. De invalshoek is steeds verschillend, bijvoorbeeld de invloed van de veranderende stad op de bewoners, de rol van migratie op de vormgeving van de stad of de gevolgen van de exploderende entertainment- en toeristenindustrie voor de stad.

Conferenties en presentaties
Naast de PowerTalks biedt de PowerLounge onderdak aan diverse conferenties en congressen. Op 25 en 26 mei vindt de openingsconferentie Visonary Power plaats. Architecten en theoretici debatteren over de stad van de toekomst en de rol die architecten daarin willen en kunnen spelen. Ook is de PowerLounge locatie voor debatten over de Nieuwe Nederlandse Stad en worden de resultaten van de Masterclass Form & the City gepresenteerd. Daarnaast gebruiken partners van de biënnale, waaronder de BNA, ING / Kristal en Atelier Zuidvleugel, de PowerLounge als plek voor ontmoeting en debat met hun achterban.

Debatten en lezingen in het NAi
Het NAi sluit aan op het thema van de biënnale met een lezingenprogramma over de biënnaletentoonstelling 'A Better World' en de eindmanifestatie van WiMBY!. Daarnaast pakt het NAi uit met een reeks activiteiten in het kader van hun overzichtstentoonstelling van Le Corbusier. Voor een volledig overzicht zie: www.nai.nl.

Voor een volledig programma van de PowerLounge en meer informatie over de biënnale zie: www.biennalerotterdam.nl Voor meer informatie over het programma van het Nederlands Architectuurinstituut: www.nai.nl