Ingezonden persbericht


Uitnodiging pers 14-05-2007

Landelijke première theatervoorstelling Doorslaande Liefde over relationeel geweld onder jongeren

Op donderdag 24 mei om 12:30 uur vindt op het Spectrum (Christelijk VMBO Harderwijk) de landelijke première plaats van de theatervoorstelling Doorslaande Liefde. YfC|Switch ontwikkelde deze voorstelling in opdracht van Stichting Huiselijk Geweld Zuid-Limburg voor jongeren in het Voortgezet Onderwijs vanaf klas 3 (14-16 jaar). Doorslaande Liefde is inmiddels ruim veertig keer geboekt en speelt de komende anderhalf jaar op middelbare scholen door heel Nederland.

De theatervoorstelling wordt gespeeld door twee groepen van vijf jonge acteurs (17-23 jaar) en duurt ongeveer veertig minuten. Na de voorstelling geven de acteurs in de klas voorlichting over de signalen van relationeel geweld. Voor pers is er dan gelegenheid om door te praten met een woordvoerder. Na de verwerkingsles (circa 14:00 uur) kunnen leerlingen geïnterviewd worden.

Preventie
Een theaterstuk gericht op preventie is geen overbodige luxe. Iedereen kent de verhalen van loverboys en tienermeisjes die gedwongen worden tot seks. Maar een gewelddadige relatie begint veel kleiner. Vrouwen die in een Blijf van m'n Lijfhuis wonen, geven aan dat het vaak al in hun eerste relatie fout liep. Aan de hand van de ervaringen van deze vrouwen zijn negen waarschuwingssignalen vastgelegd, die leerlingen een handvat geven om te ontdekken of hun relatie in de gevarenzone zit als het gaat om doorslaande liefde. Kennisvermeerdering maakt daarom een belangrijk onderdeel uit van de theatervoorstelling Doorslaande Liefde. Maar het stuk stimuleert jongeren ook om na te denken over hun eigen verwachtingen van een relatie.

Informatie
Meer informatie over Doorslaande Liefde is te vinden op: www.switchweb.nl In verband met het aantal zitplaatsen is het prettig als we een indicatie hebben hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn. Aanmelden: persdsl@yfc.nl

Gegevens persvoorstelling
Datum: 24 mei | Aanvang: 12:30 uur | Locatie: Spectrum (Christelijk VMBO Harderwijk) Adres: Sypel 2, Harderwijk