Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Informatiebijeenkomst Pascalkwartier

Op donderdag 24 mei is er een informatiebijeenkomst over de Stedenbouwkundige Randvoorwaarden voor nieuwbouwplan Pascalkwartier

Deze avond vindt plaats in verpleegtehuis De Twee Bruggen (Pascalweg 41) en begint om 20.00 uur. Het Pascalkwartier is de naam van een nieuw woongebied langs de zuidrand van Lombardijen. Dit gebied wordt begrensd door de bestaande percelen aan de Kooiwalweg en de Jacob Vrijstraat en het voormalige spoortracé.

97 koopwoningen
Door het verdwijnen van de Havenspoorlijn is het mogelijk geworden om het gebied achter de Kooiwalweg en de Jacob Vrijstraat te ontwikkelen tot woongebied. Projectontwikkelaar AM heeft hiervoor een plan gemaakt voor maximaal 97 koopwoningen in een gevarieerd aanbod met rijwoningen, twee- onder-een kapwoningen en enkele vrijstaande woningen in de middeldure en dure prijscategorie. De ontwikkeling van het Pascalkwartier maakt onderdeel uit van het concept Masterplan Lombardijen. Doel van dit vernieuwingsproces is een gevarieerder woningaanbod in Lombardijen te creëren.

Stedenbouwkundige randvoorwaarden
De Stedenbouwkundige Randvoorwaarden zijn eisen waar het ontwerp van de nieuwe woonblokken en de omliggende buitenruimte aan moeten voldoen en waarmee de architecten aan de slag gaan. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de bebouwingsgrenzen, het parkeren en de verkeersstructuur, de grenzen die worden gesteld aan de inrichting van de buitenruimte en het creëren van nieuw oppervlaktewater. Mede op basis van de uitkomsten van deze informatieavond stelt het dagelijks bestuur van de deelgemeente de Stedenbouwkundige Randvoorwaarden vast.

Meer info over wonen in Lombardijen