Een nieuw elan of met de Franse slag?

15.05.2007 / 14:37 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Europees parlement den haag

Europees parlement den haag

PERSBERICHT

Debat:
Een nieuw elan of met de Franse slag?
Kansen op een nieuw EU-verdrag na de Franse presidentsverkiezingen

Op 24 mei organiseren Instituut Clingendael en Bureau Europees Parlement Den Haag in het Haags Historisch Museum (Korte Vijverberg 7) in Den Haag een expertseminar over de gevolgen van de Franse Presidentsverkiezingen (zaal open: 16.30 uur, aanvang: 16.45 uur).

De politieke koers van de nieuwe Franse president zal een belangrijke invloed hebben op de discussie over een nieuw verdrag voor de Europese Unie. Naar aanleiding van de verkiezing van Nicolas Sarkozy en vooruitkijkend naar de Europese Raad van juni a.s., organiseren het Bureau Europees Parlement Den Haag en het Clingendael European Studies Programme (CESP) op 24 mei a.s. van 16.45 tot 18.30 uur een expertseminar 'Een nieuw elan of met de Franse slag? Kansen op een nieuw EU verdrag na de Franse presidentsverkiezingen'.

Het seminar zal geopend worden door Jan Rood (hoofd CESP). Vervolgens zal Luuk van Middelaar (Duitsland Instituut Amsterdam) een inleiding geven over 'de Franse president en de EU', en Fred van Staden (oud-directeur Clingendael, voorzitter NGIZ) een korte verhandeling geven over 'het Europese krachtenveld en de positie van Nederland'. Na deze korte introducties zal er ruimte zijn voor discussie en debat met de genodigden.

Gelieve u ten laatste 21 mei a.s. op te geven bij Suzan Nollen of Mirte van den Berge op cesp@clingendael.nl

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Suzan Nollen (Clingendael), sjnollen@clingendael.nl, Tel. +31 70 3746645 Leon Peijnenburg (persattaché Bureau Europees Parlement), leon.peijnenburg@europarl.europa.eu, Tel. +31703135400
Sjerp van der Vaart (directeur Bureau Europees Parlement), sjerp.vandervaart@europarl.europa.eu

+31 6 20417373