Gemeente Rotterdam

Commissie voor Economie, Sociale zaken, Milieu, Haven en Vervoer

Donderdag 24 mei, 9.30 uur, Stadhuis kamer 113

De commissie krijgt een presentatie van belangenvereniging Hillegersberg/Bergse Bos over het verkeerstracé A-13/A-16. Het rijk heeft een ontwerp voor het tracé bedacht en de belangenvereniging presenteert een eigen variant daarop.

Daarna bespreekt de commissie de reactie van het college op het ontwerp Regionale Uitvoeringsagenda Verkeer en Vervoer 2007-2011 van de Stadsregio Rotterdam. Dit is een actuele versie van het Uitvoeringsprogramma van het Regionale Verkeers- en Vervoersplan 2003 (RVVP). Nieuwe beleidsaccenten zijn milieu en kilometerbeprijzing. De Regioraad stelt de Uitvoeringsagenda vast op

11 juli 2007.

Verder behandelt de commissie de collegebrief over de genomen besluiten in de aandeelhoudersvergadering van het Havenbedrijf N.V. (HbR) en het jaarverslag van het HbR 2006. Rotterdam krijgt een dividend van 72 miljoen.

Vergadering van de gemeenteraad

Donderdag 24 mei, 14.00 uur, Raadzaal

De vergadering van de gemeenteraad begint met een in memoriam ter nagedachtenis aan de heer P. Hoogendoorn, oud-raadslid en oud-wethouder van Rotterdam.

Na de vaststelling van het kredietvoorstel voor het verplaatsen van Lantaren/Venster naar het Art House, vergadert de raad over het actieprogramma risicojeugd Ieder kind wint in Rotterdam. Daarbij komen motie-Duys over het centraal stellen van het kind binnen de bevoegdheden van stad en regio en motie-Van Muijen over het actieprogramma voor begeleid wonen voor jongeren aan de orde. Daarnaast behandelt de gemeenteraad de rapportages over het project Dordtselaan.

Op de raadsagenda staan verder de visie en het uitvoeringsprogramma Creatieve Economie, het werkplan Integriteit 2007-2010 en het protocol voor ongewenste omgangsvormen op de werkvloer. Ook worden diverse moties afgedaan, waaronder de motie-Motie e.a. over gratis openbaar vervoer voor 65-plussers.

Bron: Griffie, 16-05-2007