PERSUITNODIGING

Amsterdam, 21 mei 2007

Mies Bouwman, Ivo Niehe en Lucille Werner bij aftrap 'De-Grootste-Bingo-Ooit'

Start grote nationale campagne voor snellere diagnose kanker

Mies Bouwman, Ivo Niehe en Lucille Werner geven op donderdag 24 mei het startsein voor de nationale campagne 'De-Grootste-Bingo-Ooit'. Ze doen dit samen met de voorzitter van de Sponsor Loterij, Boudewijn Poelmann en met de directeur van het VUmc Cancer Center Amsterdam, Winald Gerritsen. Initiatiefnemer de Sponsor Loterij wil met deze unieke, nationale campagne zoveel mogelijk geld bijeen brengen voor de realisatie van een nieuwe polikliniek voor het VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA). De nieuwe polikliniek zorgt voor snellere diagnose en een behandelplan binnen 48 uur, waardoor de behandeling eerder kan starten en er een grotere kans is om van deze ziekte te genezen. Een groot aantal mediapartners en winkels draagt deze nationale actie belangeloos een warm hart toe. Talloze bedrijven stellen bovendien allerlei prijzen ter beschikking.

De aftrap van 'De-Grootste-Bingo-Ooit' vindt om 11.45 uur plaats bij het gebouw van het VUmc CCA in Amsterdam. Voorafgaand aan de aftrap is er om 11.00 uur een persbijeenkomst waarin de initiatiefnemers Sponsor Loterij en VUmc CCA dieper ingaan op de achtergronden van het initiatief.

Grondlegger Bob Pinedo en directeur Winald Gerritsen van het VUmc CCA verwoorden de noodzaak van de nieuwe polikliniek. Boudewijn Poelmann, voorzitter van de Sponsor Loterij, vertelt over het waarom van de actie en licht de belangeloze medewerking vanuit een groot aantal winkelketens en mediapartners in Nederland toe. Aansluitend laten televisiepersoonlijkheden Mies Bouwman, Ivo Niehe en Lucille Werner zien welke rol zij vanaf zondag 27 mei a.s. vijf weken lang bij de TROS op Nederland 1 gaan spelen.