Gemeente Delft

Gratis Plus bus voor bewoners Bomenwijk

Gratis busvervoer van de Bomenwijk naar de Plusmarkt in Tanthof. Dat is een oplossing voor bewoners van de Bomenwijk die als gevolg van de renovatieplannen in de Bomenwijk tijdelijk geen supermarkt in de buurt hebben. Er komt een nieuwe supermarkt maar dat duurt nog tot het najaar van 2009. En omdat de oude buurtsuper al gesloopt is, is het zeker voor oudere en minder valide bewoners lastig de dagelijkse boodschappen te doen. De gratis Plus bus rijdt Bomenwijkbewoners voortaan dagelijks naar de Plus supermarkt in Tanthof. Het is een initiatief van de gemeente in samenwerking met de Plus supermarkt.

Met de gratis bus worden bewoners van de Bomenwijk in 20 minuten naar het filiaal van de Plus supermarkt in Tanthof gebracht De bewoners kunnen dan in een uur hun boodschappen doen, en worden daarna weer terug gebracht naar de Bomenwijk. Rollators kunnen mee in de bus. De bus rijdt dagelijks om 10.00 uur vanaf de Lindelaan en stopt om 10.30 uur bij de Bikolaan. De Plus bus rijdt voor een proefperiode van drie maanden, en bij gebleken succes tot najaar 2009. De buslijn wordt opgeheven zodra de nieuwe Plus supermarkt in de Bomenwijk geopend wordt.

Op donderdag 24 mei 2007 wordt de eerste rit van de Plus bus feestelijk geopend door Saskia Bolten, wethouder project Bomenwijk. U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom op de opstapplaats aan de Lindenlaan.

Noot voor de redactie (