Ingezonden persbericht


Hilversum, 21 mei 2007

NEDERLAND HELPT: RUUD GULLIT IN ACTIE

Nederland Helpt, donderdag 24 mei, 17.10 uur, Nederland 2

De Evangelische Omroep zendt op donderdag 24 mei een speciale aflevering van Nederland Helpt uit. Ruud Gullit vertelt over zijn ambassadeurswerk voor de Nationale Postcode Loterij/Stichting DOEN. Gullit is verbonden aan het project Hang Around, een landelijke wedstrijd waarin hangjongeren zich van hun goede kant laten zien en een positieve actie organiseren in hun eigen buurt.

Via Stichting DOEN verleent de Postcode Loterij subsidie aan het project Hang Around om de 'Hangplek van Nederland 2007' te realiseren. Om alle hangjongeren van dit project een hart onder de riem te steken, praat Ruud Gullit in zijn oude Amsterdamse buurt in Bos & Lommer met hangjongeren. Ook is hij aanwezig bij de vriendschappelijke wedstrijd tussen de Amsterdamse en Urkse hangjongeren. Hij zal de voetbaltechnieken van de jongens bekijken en ze advies geven.

Hang Around geeft hangjongeren uit tien gemeenten de kans om zich van hun goede kant te laten zien. In deze wedstrijd werken zij tot 2 juni 2007 aan acties die de relatie met hun buurt moeten verbeteren. Zo maken Urker skaters een film over hangjongeren in het vissersdorp om zo alle vooroordelen over 'hangen' weg te nemen. Met hun acties moeten zij minimaal 100 buurtbewoners bereiken.

Een van de initiatiefnemers van het project Hang Around is Bram Rhebergen. "Toen ik het project bedacht, had ik nooit gedacht dat het zo groot zou worden. Ongelooflijk wat een succes het is! Na een Hang Around project merk je dat de situatie in een buurt echt is veranderd. Het is een blijvende verbetering, zowel voor de jongeren als de buurtbewoners!" Op zaterdag 23 juni 2007 kiest een deskundige jury tijdens het Hang Out Slotevent in Walibi World de 'Hangplek van Nederland 2007'.

Nederland Helpt, donderdag 24 mei, 17.10 uur, Nederland 2 Kijk ook op: www.eo.nl/nederlandhelpt

Noot voor redactie,