Gemeente Helmond


OV-fietsen bij station Helmond-Brandevoort

Vanaf 24 mei kunnen reizigers op NS-station Helmond-Brandevoort openbare fietsen huren.

De gemeente Helmond heeft vier OV-fietsen aangeschaft. Via www.ov-fiets.nl kunnen mensen een abonnement op deze service aanschaffen. De huurprijs bedraagt 2,85 euro per 20 uur.

Snel en makkelijk

Een voorbeeld van een OV-fiets Een OV-fiets is een snelle en gemakkelijke huurfiets in het openbaar vervoer. De blauwe OV-fietsen zijn degelijk, herkenbaar en eenvoudig. Ze zijn bedoeld voor korte ritten tot ongeveer vijf kilometer en hebben geen versnellingen. De tweewieler is te huur op ruim honderd locaties, voornamelijk bij stations. De doelgroep bestaat vooral uit forenzen en mensen die een dagtrip, naar bijvoorbeeld Brandevoort, maken.

Abonnee worden?

Abonnees hebben -op vertoon van een speciale pas- binnen zestig seconden een OV-fiets. Hiervoor zijn geen formulieren, borg of legitimatie nodig. Betaling gebeurt achteraf per [Logo OV fiets.jpg?hid=img;ar=0] automatische incasso. Contant geld is dus niet nodig. Een OV-fiets huren kost 2,85 euro per keer (tot twintig uur). Het abonnementsgeld bedraagt 9,50 euro per jaar. Meer informatie over tarieven, mogelijkheden en voorwaarden is te vinden op www.ov-fiets.nl.