Gemeente Tiel


Energy Survivaldag voor Tielse scholen

Op donderdag 24 mei 2007 strijden vier Tielse scholen tijdens de Energy Survivaldag met elkaar om een plaats in de halve finale. Op het sportpark Drumpt gaan de circa 150 leerlingen aan de slag met uitdagende spelen als De Blazende Fiets, Het Borende Waterrad, de Zenuwpees en de Solarrace.

De leerlingen voeren verder een zelfbedachte rap op en spelen een energiekwis. Voor al deze onderdelen verdienen de zes groepen punten. Deze punten worden opgeteld bij de punten die de groepen eerder gekregen hebben voor hun weblogs en het uitvoeren van de Geheime Uitdaging. Zo wordt bepaald welke twee groepen doorgaan naar de halve finale. De winnaars van de drie halve finales gaan deze zomer voor de finale naar Noorwegen, waar de KRO opnames maakt voor de tv-serie Energy Survival.

Programma
De leerlingen van De Waaijer, De Stefanus en De Regenboog uit Tiel en De Waaijer uit Wadenoijen arriveren omstreeks 9.00 uur op sportpark Drumpt. De dag begint om 9.30 uur met een gezamenlijke warming-up, waarna tot de middag de spelen plaatsvinden. Omstreeks 12.30 uur begint de kwis, om 14.00 uur gevolgd door de rap. Rond 14.45 uur is de finale met daarna de prijsuitreiking.

Voorronde
De lokale Energy Survivaldag vormt de afsluiting van de voorronde, die in Tiel werd georganiseerd door Stichting Duurzaam Rivierenland en de gemeente. De zes deelnemende groepen zijn de afgelopen weken via een digitaal lesprogramma intensief en enthousiast bezig geweest met de themas klimaatverandering en energie. De leerlingen hebben werkstukken gemaakt, zijn op excursies geweest en hebben activiteiten opgezet.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 21 mei 2007