Gemeente Etten-Leur

Ontmanteling AZC wordt voortgezet

Ontmanteling AZC wordt voortgezet

De ontmanteling van het asielzoekerscentrum aan de Streek wordt in de komende periode voortgezet. Op donderdag 24 mei a.s., tussen 10.00 en 15.00 uur worden vijf vrijgekomen caravans afgevoerd. Op donderdag 21 juni a.s. wordt eenzelfde aantal voormalige woonverblijven van het terrein verwijderd.

De tijdstippen waarop de caravans worden afgevoerd zijn afgestemd op de lesroosters van het nabij gevestigde Munnikenheidecollege, zodat er geen onnodige verkeersonveilige situatie voor de scholieren ontstaat.

Voorts is er ontheffing verleend van het verbod om met vrachtwagens over de Streek te rijden. Dat is nodig om diepladers voor het exceptioneel vervoer te kunnen inzetten. Om die reden geldt er ook een tijdelijk parkeerverbod voor auto's bij de woningen aan de Streek. Er is afgesproken dat de caravans worden afgevoerd via een route die loopt via de Streek, Grauwe Polder en Mon Plaisir naar de Rijksweg.

De ontmanteling van het AZC gebeurt onder verantwoordelijkheid van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA). Per 1 juli a.s. dienen alle bewoners vertrokken te zijn en per 1 november a.s. moet de gehele ontmanteling zijn uitgevoerd.

In maart jl. is in opdracht van het gemeentebestuur het voormalige schoolgebouw op het AZC gesloopt. Daarmee is voldaan aan de afspraak dat het gebouw vóór 1 april 2007 verwijderd moest zijn.

20070522\pwm\0322
Week in...week uit
Klik & Bestel

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl