Gemeente Delft

Ondertekening convenant brede school Poptahof

In de Poptahof komt een moderne en brede onderwijs-wijkvoorziening, de brede school Poptahof. Donderdag 24 mei om 15.15 uur wordt door alle partners een intentieverklaring ondertekend.

Deze partijen gaan in en om de huidige locatie van de Omnibus zorgen voor een samenhangend aanbod van onderwijs, opvang en vrije tijd. In 2010 zal er een nieuw gebouw verrijzen. De brede school Poptahof maakt deel uit van de tien jaar durende metamorfose van de Poptahof.

De deelnemende partners zijn gemeente Delft, Librijn Openbaar Onderwijs, Stichting Protestants Christelijk basisonderwijs, Octopus kinderopvang, Breed Welzijn Delft en Woningcorporatie Woonbron.

De ondertekening van de intentieverklaring is de officiële aftrap. In de periode tot september wordt nader invulling gegeven aan het gebouw, de inhoud en de wijze van samenwerken. Na de zomervakantie zal het programma van eisen vastgesteld worden en wordt een architect geselecteerd.

Er wordt nu ook al nauw samengewerkt tussen de partners: er wordt vorm gegeven aan een dagarrangement, een gezamenlijke pedagogische visie en een uitgekiend sportprogramma gericht op vergroting van sportdeelname. Daarnaast zijn en blijven er de reguliere naschoolse brede schoolactiviteiten.

In 2010 zal de moderne en complete onderwijs-wijkvoorziening gerealiseerd zijn. Deze komt tegemoet aan de huidige wensen op het gebied van onderwijs, opvang en vrije tijd. De school wordt in een vroeg stadium van de metamorfose gerealiseerd, zodat de wijk van meet af aan aantrekkelijk is voor de huidige en nieuwe bewoners.

Ik nodig u van harte uit om de officiële aftrap bij te wonen. De ondertekening start om 15.15 uur en duurt tot 16.00 uur. De locatie is de Omnibus Poptahof, Poptahof Noord 448 te Delft.

Mocht u nog vragen hebben, aarzelt u dan niet om contact met mij op te nemen.

Met welgemeende groet,
Georgine Mol
Communicatieadviseur
015-260 26 69