Gemeente Andijk



Rijkswaterstaat opent informatiecentrum 'Op de Dijk'

22 mei 2007
Op 24 mei opent informatiecentrum 'Op de Dijk' haar deuren voor het publiek. Hiermee heeft de jarige Afsluitdijk een eigen Informatiecentrum gekregen.

Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken
In het informatiecentrum komt de bezoeker meer te weten over het verleden, het heden en de toekomst van de Afsluitdijk.

Jubileumactiviteiten
De expositie in het nieuwe informatiecentrum is een onderdeel van de acitviteiten die Rijkswaterstaat organiseert in verband met het 75-jarige jubileum van de Afsluitdijk.
Op 28 mei 2007, om 13.02 uur precies, is het precies 75 jaar geleden dat het laatste gat in de Afsluitdijk werd gesloten.

Vaste expositie en wisseltentoonstellingen
Na het jubileumjaar zal het Informatiecentrum vooral in het teken staan van realisatie van extra spuisluizen die Rijkswaterstaat bij de knik in de dijk bij Kornwerderzand ontwikkelt. In het informatiecentrum zijn, naast de vaste expositie, regelmatig wisselende tentoonstellingen te bezichtigen. De eerste wisseltentoonstelling heeft als thema de rol van het Ministerie van Oorlog in de besluitvorming rond de Zuiderzeewerken. Deze wisseltentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het Kazemattenmuseum.

Openingstijden
Het informatiecentrum is geopend van mei tot en met oktober op woensdagen en zaterdagen van 10.00 - 17.00 uur. Het aanstaande Pinksterweekend staan de deuren op zaterdag, zondag en maandag open om de eerste bezoekers te ontvangen. In de maanden juli en augustus is het centrum ook geopend op zondag van 13.00 - 17.00 uur. De officiële naam is Informatiecentrum Op de Dijk en staat aan de Sluisweg 1A in Kornwerderzand. De toegang is gratis.

Rijkswaterstaat besteedt dit jaar op verschillende momenten aandacht aan het jubileum van de dijk die op verschillende manieren zo belangrijk is voor Nederland. Ook andere organisaties besteden aandacht aan de jarige dijk. Een overzicht van de verschillende evenementen en exposities is te vinden op
www.rijkswaterstaat.nl/afsluitdijk.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |