Gemeente Deurne

24-05-2007
Mensen moeten zelf aanvraag indienen
Geld terug voor aansluiting op oude drukriolering Wie zijn woning in het verleden heeft aangesloten op de drukriolering, die in de jaren tachtig is aangelegd, kan de aansluitkosten boven EUR 2.800,- alsnog gecompenseerd krijgen van de gemeente. Dit maximumtarief geldt ook voor degene bij wie de aansluiting nog niet is aangelegd, maar deze wel voor 1 januari 2007 bij de gemeente heeft aangevraagd.

Begin jarig tachtig heeft de gemeente Deurne de eerste drukriolering aangelegd. Niet iedereen deed toen mee. Degenen die later hebben aangesloten op deze drukriolering, moesten de werkelijke kosten betalen. Dat kon in sommige gevallen aanzienlijk oplopen.

Terugbetaling
In 2005 heeft de gemeente in de rest van Deurne drukriolering gelegd. Degenen die hebben aangesloten op de nieuwe drukriolering betalen hiervoor EUR 2.800,-.
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het tarief voor de aansluiting op de oude drukriolering gelijk te trekken met het tarief voor de nieuwe riolering en te zetten op EUR 2.800,-. Als men in het verleden meer heeft betaald dan het maximumbedrag dan kan men dat terugvragen. Het tarief geldt ook voor degene die de aansluiting nog niet heeft aangelegd, maar deze wel voor 1 januari 2007 bij de gemeente heeft aangevraagd.

Voor terugbetaling gelden de volgende regels:
Het verzoek om terugbetaling moet schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.
Het moet gaan om de aansluiting van een woning op de oude drukriolering, dus om de drukriolering die in de jaren tachtig is aangelegd.
Er moet een kopie van de factuur van de gemeente voor de aansluiting op de bestaande drukriolering bij het verzoek worden gevoegd. Het verzoek moet uiterlijk drie maanden na publicatie van het raadsbesluit over de hoogte van de eigen bijdrage in de kosten van de aanleg van de riolering in het buitengebied worden ingediend. Het bedrag dat maximaal wordt terugbetaald, is gelijk aan hetgeen door de gemeente in rekening is gebracht in verband met de rioolaansluiting, verminderd met het bedrag dat door de gemeenteraad wordt vastgesteld als totale eigen bijdrage in de kosten van aanleg en levering van een aansluiting op de in 2005 aangelegde drukriolering.