Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Autos opengebroken

Harderwijk, 24-05-2007 o In de nacht van maandag op dinsdag (22/05) zijn in Harderwijk een aantal autos opengebroken en is één auto gestolen. De dader van de gestolen auto is door de politie Dordrecht opgepakt en op de Westrak werd een in Dordrecht gestolen auto aangetroffen.

Uit een geparkeerde personenauto op Het Klooster in Harderwijk werd geprobeerd het radardetectiesysteem te ontvreemden. Het systeem werd losgekoppeld maar is niet meegenomen. Bij een bedrijfsauto op dezelfde parkeerplaats werd tevens het autoraam ingeslagen. Aan het Westrak in Harderwijk is diezelfde nacht ingebroken in een personenauto Hierbij werd een autoradio meegenomen.

Tijdens het politieonderzoek werd een in Dordrecht gestolen auto aangetroffen. Vanaf de parkeerplaats aan de Breewijd is die nacht een auto weggenomen. Inmiddels heeft de politie in Dordrecht de betreffende auto met dader aangetroffen.

De dader, een 20-jarige jongeman uit die plaats, is aangehouden. Hij is inmiddels voor verhoor naar het cellencomplex in Apeldoorn overgebracht en wordt over de feiten verhoord.