Samenwerking vereniging Humanitas en Buurtlink.nl

24.05.2007 / 09:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Humanitas

Humanitas

Op www.buurtlink.nl krijgt iedereen de kans zich over zijn of haar buurt uit te spreken. De website is toegespitst op informatie over de eigen woonomgeving gebaseerd op de postcode. De vereniging Humanitas en Buurtlink.nl hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waardoor de lokale activiteiten van Humanitas zichtbaar zijn op de website van Buurtlink.nl.

Wat is Buurtlink.nl?
Buurtlink.nl is je eigen buurt op internet. Op deze website kan iedere buurtbewoner lezen
- én schrijven - wat er in de buurt gaande is. Buurtlink biedt daarmee een platform voor burgerjournalistiek. Het laatste nieuws in de buurt, berichten en reacties van medebewoners: informatie over de verkoop van tweede-handsspullen in de buurt, veiligheid (politieberichten) en buurtactiviteiten zijn voorbeelden van onderwerpen die op Buurlink.nl te vinden zijn.

Lokale afdelingen van de vereniging Humanitas
Buurtlink.nl geeft de ruim negentig lokale afdelingen van de vereniging Humanitas de mogelijkheid om in de eigen buurt zichtbaar te maken welke lokale activiteiten uitgevoerd worden. Bezoekers van Buurtlink.nl zien direct informatie over (de activiteiten) van een lokale Humanitasafdeling.

Humanitas
Humanitas komt op voor een samenleving waarin mensen actief vorm geven aan hun eigen leven en verantwoordelijkheid nemen voor het samenleven met elkaar. Deze humanistische uitgangspunten vertaalt Humanitas in diensten van-mens-tot-mens op de gebieden van welzijn, wonen en zorg. Humanitas telt negenduizend vrijwilligers die vanuit ruim negentig afdelingen opereren.

Humanitas kent zes programmalijnen:
Elk kind telt: alle activiteiten rond jeugd en opvoeding Apart én erbij: voor mensen met een niet-Nederlandse culturele en etnische achtergrond
Vallen én opstaan: voor mensen die tijdelijk niet voor zichzelf kunnen zorgen Oud én redzaam: ondersteuning van ouderen die zelfstandig willen blijven wonen Verwerken én verder: voor mensen die een verlies te verwerken hebben Alleen én samen: voor mensen in een sociaal isolement

Humanitas wordt financieel ondersteund door de Sponsor Bingo Loterij.


Noot voor de redactie (