Technische Universiteit Delft

Dr.ir. Jacco Hoekstra decaan faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek

Het College van Bestuur van de Technische Universiteit Delft heeft dr.ir. Jacco Hoekstra per 15 augustus 2007 benoemd als nieuwe decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (L&R). Hij volgt prof. Ben Droste op die op 1 juli a.s. zijn termijn van vier jaar als decaan L&R zal hebben voltooid.

Dr.ir. Jacco Hoekstra is 40 jaar oud en sinds 1991 verbonden aan het NLR (Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium) in Amsterdam, een internationaal gerenommeerd instituut, waar innovatief aerospace onderzoek plaatsvindt. Hij leidt daar momenteel de divisie Air Transport en is lid van het directieteam. Bij het NLR heeft hij zich o.a. bezig gehouden met vluchtsimulatie, Air Traffic Management en de Human Factors van de cockpit. Met zijn benoeming keert hij terug naar de universiteit en faculteit waar hij zijn ingenieursopleiding genoten heeft. Dr.ir. Hoekstra is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Delft op het onderwerp "Designing for Safety: the Free Flight Air Traffic Management Concept".

Van 1 juli tot 15 augustus is prof.dr.ir. Michel van Tooren, voorzitter van de afdeling Aerospace Design, Integration & Operations (L&R), benoemd tot waarnemend decaan.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Drs. Charlotte de Kort, hoofd Marketing en Communicatie Faculteit Luchtva art- en Ruimtevaarttechniek, tel. 015 278 5361, e-mail: c.g.w.dekort@lr.tudelft.nl; Karen Collet, persvoorlichter TU Delft, tel. 015 278 5408, e-mail: k.collet@tudelft.nl.