Politie Groningen

Gemeente Vlagtwedde huurt stadswachten in

Vlagtwedde, 24-05-2007 o De gemeente Vlagtwedde huurt stadswachten in, die een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het verhogen van de openbare veiligheid. De stadswachten, die ingehuurd worden bij Veiligheidszorg Groningen worden onder andere ingezet bij het toezicht houden bij bepaalde activiteiten. Activiteiten zoals markten, braderieën en diverse evenementen, openbare recreatiegebieden zoals Sellingerbeetse, maar ook in de dorpskernen bijvoorbeeld ter voorkoming van jeugdoverlast.

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 13 februari 2007 de nota Integraal Veiligheids Beleid vastgesteld en daarmee besloten om over te gaan tot inhuren van stadswachten. De stadswachten houden toezicht en spreken burgers aan op ongewenst gedrag. Stadswachten zijn de eerste schakel in de keten van publieke veiligheid. Zij zijn de ogen en oren van de politie, van diverse gemeentelijke diensten (openbare werken, milieudienst), woningcorporaties en andere maatschappelijke instellingen. Ze signaleren en lossen overlast op, signaleren onveilige plekken en situaties en bevorderen de veiligheid.

Toezicht Sellingerbeetse

Het verscherpte toezicht bij Sellingerbeetse gaat per direct van start. Dit naar aanleiding van klachten van omwonenden over overlast vorig seizoen. Jongeren stichten daar brandjes of plegen vernielingen. Ook de zandwinning ondervindt schade, doordat jongeren lopen op verboden terrein en daarmee schade aanrichten. De stadswachten zullen in eerste instantie waarschuwend gaan optreden. Buurtagenten van de Regiopolitie Groningen zullen de stadswachten kennis laten maken met het gebied en de problematiek. Ook tijdens surveillances door de politie zal het gebied in de gaten worden gehouden. De politie zal de stadswachten daar waar nodig ondersteunen.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Vlagtwedde en de Regiopolitie Groningen. De woordvoering wordt gedaan door de gemeente Vlagtwedde.