Brussels Airlines

4e long haul vliegtuig voor Brussels Airlines

woensdag 23 mei 2007

De Brussels Airlines vloot wordt vanaf vandaag uitgebreid met een 49ste vliegtuig. Dankzij de vlootuitbreiding kunnen er 70 extra werknemers aan de slag en versterkt Brussels Airlines vanaf het najaar haar intercontinentaal aanbod.

De Airbus 330-300, een zogenaamd `wide body long haul toestel', kreeg na een testvlucht met de Belgische luchtvaartautoriteiten gisteren de registratie OO-SFW (`Sierra Fox Whisky') en vervoegt officieel de Brussels Airlines vloot.

Het vliegtuig zal de hele zomer lang op ad-hoc basis ingezet worden op het Europese netwerk en op populaire zomerdagen ondermeer Brussels Airlines passagiers naar Athene, Malaga en Faro vliegen.

Daarnaast zal het toestel deze zomer als back-up gebruikt worden voor de drie andere Airbus 330 vliegtuigen die Brussels Airlines inzet voor de long haul vluchten naar Afrika.

Het wordt deze zomer ook verhuurd op de chartermarkt en zodoende vluchten uitvoeren voor reisorganisatoren of andere luchtvaartmaatschappijen.

In het najaar wordt de cabine van het toestel aangepast aan de Brussels Airlines long haul inflight standaard (`Flat Bed' zetels in Business Class, inflight entertainmentsystemen, catering installaties, ...) en vanaf dan zal de `Sierra Fox Whisky' volledig ingeschakeld worden op het longhaul vluchtaanbod van Brussels Airlines. Méér details hierover worden later bekendgemaakt.

Brussels Airlines gaat omwille van deze vlootuitbreiding de volgende maanden een zeventigtal bijkomende personeelsleden recruteren en opleiden (cabin crew, piloten).

De vloot van Brussels Airlines bestaat vandaag uit 4 Airbus 330-300 toestellen, 3 Airbus A 319 vliegtuigen, 10 Boeing 737 toestellen en 32 AVRO RJ/BAe vliegtuigen.

Geert Sciot, Vice President Communication

E-mail: Email address Geert Sciot
Tel: +32 (0)2 723 84 00
Fax: +32 (0)2 723 84 09
Mobile: +32 (0)477 77 49 11

Brussels Airlines
The Corporate Village
Da Vincilaan 9, box 2.3
1935 Zaventem, Belgium