Gemeente Cromstrijen


Toekomstplannen Numansdorp Zuid

(24-05-2007)

Onlangs presenteerde de gemeente samen met de projectontwikkelaar de plannen voor de Molenpolder en Torensteepolder in Numansdorp aan de direct belanghebbenden. Dit zijn de eigenaren of gebruikers van panden of gronden in of grenzend aan het projectgebied. De gemeente koos er bewust voor om deze belanghebbenden als eerste te informeren over de plannen. Zij zijn immers degenen die het meest concreet te maken krijgen met de plannen. Overige belangstellenden informeren wij via de wekelijkse informatiepagina in de huis-aan-huiskrant Het Kompas en deze internetsite. Maar mocht u vragen hebben over het project dan kunt u altijd even contact opnemen met de gemeente. De gemeente wil op een interactieve wijze een plan maken dat door de inwoners van Cromstrijen gedragen wordt. Stel daarom uw vragen en geef uw opmerkingen op de plannen. U kunt dit telefonisch doen, maar voor een goede verwerking van uw vraag of opmerking is het makkelijker om te mailen naar numansdorpzuid@cromstrijen.nl. U kunt ook schriftelijk uw vragen stellen of opmerkingen geven,

Globale plannen
De plannen die er nu zijn, zijn nog erg globaal. Alleen de functies van het gebied zijn bepaald. Zo voorziet de gemeente in de Molenpolder een recreatieve en woonbestemming en in de Torensteepolder woningbouw en twaalf landgoederen. Hoe en waar precies wat komt, moet nog uitgewerkt worden. Dit doet de gemeente in een programma van eisen. De gemeenteraad stelt dit programma in haar vergadering van 18 december 2007 vast.

Totstandkoming programma van eisen
De stuurgroep, waarin onder andere raads- en collegeleden zitten, gaat aan de slag met het programma van eisen. Dit programma legt zij voor aan een klankbordgroep. Deze groep komt in totaal drie keer bij elkaar. In september krijgen ook de direct belanghebbenden een presentatie van het concept programma van eisen.

Klankbordgroep
De basis voor de klankbordgroep Numansdorp Zuid vormt de klankbordgroep Ontwikkelingsvisie De Verdieping. In deze ontwikkelingsvisie staan de ruimtelijke toekomstplannen van de gemeente Cromstrijen, waaronder de bestemmingen in de Molenpolder en Torensteepolder. Deze visie kwam in 2005 tot stand in samenwerking met een klankbordgroep. Inmiddels zijn de leden van de toenmalige klankbordgroep en een aantal andere belangenorganisaties aangeschreven om deel te nemen aan de klankbordgroep Numansdorp Zuid. Kijk op de internetsite www.cromstrijen.nl voor de exacte samenstelling van de klankbordgroep of vraag dit na bij de gemeente.

Meer informatie over project Numansdorp Zuid