Saxion Hogescholen
BR>

do 24 mei 2007

Saxion Hoger Hotelonderwijs haalt goede rapportcijfers

Het Hoger Hotelonderwijs van Saxion heeft een goed oordeel gekregen van het internationale accreditatieorgaan NVAO. Deze beoordeelt, namens de Nederlandse overheid, de kwaliteit van opleidingen in het hoger onderwijs. De NVAO oordeelt dat de hotelschool op alle onderwerpen voldoende tot goed is. Een extra aantekening van 'goed' is gegeven aan de doelstellingen van de opleiding, de kwaliteit van het personeel en de studiebegeleiding.

Directeur Jorna vindt het een prima resultaat: "We mogen hier trots op zijn. Ons hotelonderwijs heeft in de afgelopen vijf jaren een goede positie verworven in de kwalitatief hoog aangeschreven familie van vijf Nederlandse hotelscholen. Deze goede rapportcijfers geven ons een extra stimulans om het Saxion Hotelonderwijs nog meer op de nationale en internationale kaart te zetten". Dit resultaat is volgens hem vooral tot stand gekomen door de enthousiaste inzet van medewerkers, externe relaties en studenten. In de afgelopen jaren is een groot netwerk opgebouwd met regionale, nationale en internationale bedrijven. Zij hebben bijdragen geleverd om het onderwijsprogramma actueel en realistisch te maken. Vanaf het eerste jaar krijgen de studenten de gelegenheid om kennis te maken met de beroepspraktijk. Ongeveer de helft van de studenten kiest voor een internationale invulling van hun opleidingsprogramma. De opleiding kan gevolgd worden in zowel het Nederlands als Engels.

Vanaf de start in 2001 is de opleiding sterk gegroeid. Van een bescheiden locatie op de Spoorstraat is ze nu gehuisvest aan de Kerklaan. Dit studiejaar is de grens van 500 studenten gepasseerd. Jorna: "Dit is een mooi aantal. We hoeven niet zo groot te worden. Studenten waarderen de menselijke maat in onze opleiding".

Het Hoger Hotelonderwijs maakt deel uit van de Saxion Hospitality Business School. In Deventer horen daar de opleidingen Facility Management en Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs bij. Ook heeft de Business School masteropleidingen op het gebied van Facility Management, Real Estate Management en MBA. Tussen al deze opleidingen wordt nauw samengewerkt. Ze zijn immers alle gericht op de 'hospitality business', oftewel zorgen dat mensen optimaal en aangenaam kunnen wonen, werken en recreëren.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------