Gemeente Abcoude


Succesvolle brainstormavond Baambrugge

Alsnog inschrijven werkgroep?

Dankzij u was de brainstormavond in Baambrugge een succes! Ruim zeventig mensen dachten op dinsdagavond 15 mei mee over de leefbaarheid in het dorp. Onder leiding van Alleato (Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling) gingen verschillende groepen aan de slag en kwamen met ideeën en plannen om zo plezierig mogelijk te blijven wonen en werken in het dorp.

De belangrijkste punten die naar voren kwamen waren:
- het ontbreken van passende woningen voor met name jongeren en ouderen

- de verbetering van het dorpshuis als centraal punt in het dorp
- het behoud en verbetering van winkelvoorzieningen, bijvoorbeeld een alles-in-één winkel

- het behoud en verbetering van de peuterspeelzaal, die op dit moment niet voldoet aan de geldende normen

- aandacht voor de omgeving, het landschap en de recreatie rond Baambrugge

- de behoefte aan een bedrijventerrein voor Baambrugse ondernemers

Het blijft niet alleen bij brainstormen. Deze avond krijgt een vervolg in de vorm van een werkgroep, bestaande uit inwoners van Baambrugge. Tijdens de brainstormavond is hier enorm enthousiast op gereageerd en er zijn al veel aanmeldingen voor de werkgroep binnengekomen! Onder leiding van Alleato gaat de werkgroep de uitkomsten van deze avond tot toekomstscenarios uitwerken.

Alsnog inschrijven werkgroep?

Was u verhinderd bij de brainstormavond en wilt u zich alsnog aanmelden voor de werkgroep? Dat kan, tot 1 juni, via het reactieformulier op deze website te vinden onder Plannen & Projecten/Leefbaarheid Baambrugge. Als u zich al ingeschreven heeft tijdens de brainstormavond, hoeft u zich niet nogmaals aan te melden.

De werkgroep komt vier keer op donderdag bijeen in het dorpshuis De Vijf Bogen:
donderdag 7 juni, 14 juni, 21 juni en 28 juni van 20.00 uur tot 22.00 uur. Op woensdagavond 4 juli worden de resultaten van de werkgroep gepresenteerd, aan inwoners van Baambrugge, tijdens de vervolgbijeenkomst. De scenarios die het meest kansrijk zijn en veel draagvlak hebben, worden voorgelegd aan de gemeenteraad en getoetst op haalbaarheid. Bij een positieve uitkomst kan verder gewerkt worden aan de realisatie van het plan.

Foto: Fem van Duuren