Politie Hollands Midden

Datum: 24 mei 2007


---
Noordwijk Verdachte van auto-inbraak aangehouden De politie heeft woensdagavond 23 mei een 30 jarige man uit Haarlem ingesloten nadat rond 17.00 uur in zijn woonplaats was aangehouden door de politie Kennemerlaand. Dit was op verzoek van de politie van Noordwijk. Agenten waren rond 16.30 uur geroepen naar een parkeerplaats aan de Duinweg waar in vier auto's was ingebroken. Daarbij waren diverse goederen waaronder een portemonnee en een mobiele telefoon gestolen. Een gedupeerde man uit Zoeteroude zette de politie op het spoor van de verdachte. Hij had de verdachte gezien en hem zien instappen in een auto waarvan hij het kenteken noteerde. Het spoor leidde naar Haarlem waarna de politie hem daar aanhield. De politie doet verder onderzoek waarbij ook gezocht wordt naar een mogelijk 2e verdachte.

Katwijk Vrachtauto tegen viaduct Een 21 jarige vrachtwagenbestuurder uit Noordwijk verloor woensdag 23 mei rond 19.10 uur op de Nieuwe Duinweg de controle over zijn voertuig en botste tegen een viaduct. Door de klap klaagden twee inzittenden van de vrachtauto, twee vrouwen uit Noordwijk van 36 en 56 jaar, over nek- handen en hoofd. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het LUMC.

Warmond Verdachten van poging woninginbraak aangehouden Dankzij de doortastendheid van de bewoner van een woning aan de Burgemeester Ketelstraat heeft de politie donderdag 24 mei rond 03.00 uur een 34 jarige man uit Delft en een 39 jarige man uit Den Haag aangehouden die hadden geprobeerd in te breken in de woning. De aanhouding gebeurde op de Rijksweg A44 nabij de afslag Rijnsburg/Oegstgeest. De verdachten, geen onbekenden van de politie, zijn voor het verdere onderzoek ingesloten.

De bewoner was rond 02.50 uur wakker geworden van gebonk aan zijn woning. Hij keek uit zijn bovenraam en zag twee mannen wegrennen, instappen in een auto en die met gedoofde lichten wegreed. De man bedacht zich geen moment, pakte zijn auto en zette de achtervolging in. Inmiddels belde hij de politie en dirigeerde de politie in de richting van de A44 waar hij de vluchtauto in het vizier had gekregen. De politie had inmiddels meer politieauto op de Rijksweg gebracht en zette de auto met daarin de twee verdachten aan de kant. Vervolgens sloeg de politie ze in de boeien en bracht ze over naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten.

Leiden Aanhoudingen na afpersing en bedreiging De recherche van de politie Leiden heeft dinsdag 22 mei een 40 jarige vrouw uit Leiden, een 39 jarige man uit Zevenhoven en een 42 jarige man uit Ter Aar aangehouden op verdenking van afpersing, bedreiging en wederrechtelijke vrijheidsberoving van een 48 jarige man uit België. Het slachtoffer had telefonisch een afspraak gemaakt met een vrouw. Het slachtoffer zou zondag 20 mei de vrouw ontmoeten op het terrein van de Groenoordhallen aan de Flevoweg. Die avond stond op de afgesproken tijd en plaats inderdaad een vrouw. Echter het slachtoffer werd van achter benaderd en beetgepakt door een onbekende man. Het slachtoffer wist, nadat hij een klap had gekregen, weg te rennen, maar keerde vanwege zijn auto terug naar het terrein waar een tweede man zich had gevoegd. Het slachtoffer moest de auto in waarna ook de twee mannen instapten. Een van hen zette hem direct een vuurwapen op het hoofd en dwong hem een geldbedrag te pinnen. Nadat hieraan was voldaan mocht hij weer weg. De volgende dag eiste de onbekende man telefonisch een groter geldbedrag onder bedreiging met de dood. Het slachtoffer heeft de politie van het gebeuren op de hoogte gesteld. De recherche heeft direct een onderzoek ingesteld hetgeen leidde tot aanhouding van deze drie verdachten. De verdachten worden vrijdag 25 mei voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Duin- en Bollenstreek Verdachte vermogensdelicten langer vast Leiden / Voorschoten De rechtbank in Den Haag heeft in een pro-forma zitting de voorlopige hechtenis van een verdachte van vermogensdelicten verlengd met 3 maanden. De man, een 28 jarige Leidenaar, wordt verdacht van woninginbraken, bedrijfsinbraken, beroving, handel in verdovende middelen, bedreiging, diefstallen van auto's, vrachtauto's, graafmachines en scooter, diefstal uit een auto en het omkatten van auto's. Deze delicten werden gepleegd tussen maart 2006 en januari 2007.

De korpsrecherche van Politie Hollands Midden startte in 2006 met een onderzoek naar een groep verdachten van diefstallen. Tijdens dit onderzoek rees tegen een aantal verdachten ook de verdenking van betrokkenheid bij drugshandel in het uitgaansleven in de Duin- en Bollenstreek, Leiden en Voorschoten.

In januari 2007 werden op verschillende locaties in Leiden en Oegstgeest doorzoekingen verricht. In een woning in Oegstgeest werden 12 kilo softdrugs, XTC-pillen en cocaïne aangetroffen en inbeslaggenomen. Naast de verdovende middelen werden ook foto- en videocamera's, computers, beeldschermen, een scooter, mobiele telefoons en navigatieapparatuur inbeslaggenomen. Deze goederen waren onder andere ontvreemd uit woningen en bedrijven. Bij één van deze inbraken, in een woning in Leiden in juli 2006, werd geweld gebruikt tegen de bewoner. De man liep een gebroken knieschijf op en letsel in het gezicht. Bij een woninginbraak in Sassenheim in januari 2007 werden de bewoners bedreigd met een vuurwapen.

Het onderzoek leidde tot de aanhouding van 23 verdachten, afkomstig uit Leiden en Oegstgeest Momenteel zit alleen de hoofdverdachte nog in voorarrest. De rechtbank Den Haag zal deze zaak vermoedelijk in juli dit jaar behandelen.

Zoeterwoude Racefietser heeft geluk bij ongeluk Een 44 jarige racefietser uit Nootdorp heeft woensdagavond 23 mei rond 19.40 uur een geluk bij een ongeluk gehad. De man reed op de Burgemeester Smeetsweg op kop van een groep racefietsers, zag niet dat de spoorbomen gesloten waren en reed in volle vaart tegen een gesloten boom. De spoorboom hield hem tegen maar door de kracht brak deze deels af en verboog tot over het spoor waar op dat moment een trein passeerde. De trein braak de spoorboom in vele stukken. De racefietser was naast het spoor terecht gekomen maar werd niet door de trein geraakt. Na een bezoek aan het ziekenhuis werden slechts beurse plekken bij hem vastgesteld. De geschrokken treinmachinist bracht zijn trein na de klap tot stilstand. De politie maakt rapport op van dit voorval.

Alphen a/d Rijn Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 41 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. Dit gebeurde nadat hij bij een controle donderdag 24 mei rond 00.25 uur op de Oude Herenweg werd betrapt op het rijden onder invloed. De uiteindelijke ademanalyse gaf als uitslag 610 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie maakt verder proces-verbaal tegen de man op.

Gouda Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 52 jarige automobilist uit Gouda. Dit gebeurde nadat hij bij een controle donderdag 24 mei rond 00.05 uur op de Westerkade werd betrapt op het rijden onder invloed. De uiteindelijke ademanalyse gaf als uitslag 905 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De politie maakt verder proces-verbaal tegen de man voor het rijden onder invloed en het onverzekerd rijden.

Haastrecht Poging tot inbraak bij loonbedrijf De politie doet onderzoek naar de poging tot inbraak in een loonbedrijf aan de Provincialeweg Oost. Donderdag 24 mei rond 01.15 uur schrok de eigenaar wakker van glasgerinkel. Toen hij uit het raam keek zag hij twee personen weglopen van het bedrijfskantoor. Daar bleek een hor voor een raam te zijn verwijderd waarna een raam werd ingegooid. Verder zijn de daders vermoedelijk niet gegaan. Er wordt dan ook niets vermist. Uit een getuigen verklaring is het vermoeden ontstaan dat de daders in een op de Provincialeweg Oost geparkeerde auto zijn gestapt en daarmee zijn weggereden in de richting van Oudewater. Tot op heden ontbreekt van hen nog ieder spoor.

Ouderkerk a/d IJssel Fietser rijdt tegen geparkeerde auto Een 16 jarige fietser uit Ouderkerk aan den IJssel reed woensdag 23 mei rond 19.45 uur op de IJsseldijk Noord tegen een daar geparkeerde auto aan. Hij viel en was even buiten bewustzijn. Een buurtbewoner bracht hem bij en naar zijn huis. Daar raakte hij verder onwel en werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Uiteindelijk bleek hij geen letsel te hebben opgelopen aan het voorval. De politie liet een bloedproef van hem afnemen om vast te stellen of hij onder invloed was. Dit vermoeden bestaat. De politie maakt proces-verbaal op.

--------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --