Hospitaalschip Africa Mercy arriveert in Liberia

24.05.2007 / 10:16 / Rubriek: Buitenland / Organisatie: Mercy ships

Mercy ships

Rotterdam, 24 mei 2007

Hospitaalschip Africa Mercy aangekomen in Liberia

President Johnson-Sirleaf verwelkomt Mercy Ships.

Monrovia, Liberia, 23 mei 2007 - De Africa Mercy, het nieuwste hospitaalschip van ontwikkelingsorganisatie Mercy Ships, is woensdag aan het begin van de middag aangekomen in Monrovia, Liberia. Op 8 mei begon het schip, na een flitsbezoek aan Rotterdam, haar eerste reis naar West-Afrika. Tijdens de vaart trotseerde zij windkracht 10 en heeft daarmee haar zeewaardigheid dubbel en dwars bewezen. De Africa Mercy zal in Liberia de werkzaamheden van haar zusterschip de Anastasis overnemen. De Anastasis gaat, na jarenlange trouwe dienst in meer dan 275 havens, uit de vaart.

De komende maand verhuizen de bemanningsleden van de Anastasis naar het nieuwe schip. Eind juni worden de operaties, medische en ontwikkelingsprojecten van de Anastasis voortgezet door de bemanning van de Africa Mercy.

Jaarlijks zullen aan boord van dit schip zo'n 7000 operaties worden uitgevoerd, waaronder het verwijderen van staar en tumoren, het herstellen van hazenlippen en gespleten verhemelten, orthopedische ingrepen en fistel operaties. Het aantal operaties en projecten dat met de Africa Mercy gedaan kan worden, is een verdubbeling in capaciteit t.o.v. het hospitaalschip de Anastasis.

President verwelkomt Mercy Ships
Op maandag 28 mei a.s. wordt de vrijwillige bemanning van beide schepen, waaronder meer dan 25 Nederlanders, officieel verwelkomd door de Liberiaanse president, Ellen Johnson-Sirleaf.

Arjen van der Wolf, directeur van Mercy Ships Holland, zegt: 'De Africa Mercy zal in Afrika een belangrijke rol gaan vervullen in de hulp aan wanhoopsgebieden. Wij voelen ons bevoorrecht dat president Johnson-Sirleaf dit geweldige schip in haar land wil verwelkomen.'

Don Stephens, oprichter van Mercy Ships, merkt op, 'Met de toevoeging van de Africa Mercy begint een nieuw tijdperk voor de allerarmsten in Afrika. Het niveau van zorg die nu aan dit continent gebracht kan worden, is aanzienlijk toegenomen. Onze vrijwillige bemanningsleden zijn enthousiast en willen zo snel mogelijk aan de slag aan boord van dit nieuwe schip.'

Mercy Ships
Mercy Ships is een christelijke hulpverlenings- en ontwikkelingsorganisatie met hospitaalschepen. Mercy Ships is sinds 1978 actief in het verlenen van medische en tandheelkundige hulp, het doen van (land)bouwprojecten en het geven van training in gezondheidskunde en landbouw. Mercy Ships wil hoop en genezing brengen aan de vergeten armen en biedt hulp aan alle mensen ongeacht ras, geslacht of religie. Voor meer informatie kunt u kijken op www.mercyships.nl.

Noot voor redactie,