ABVAKABO FNV

Afspraak CAO Schippersinternaten: werkgever en bonden voeren elke maand actie

In de nieuwe CAO voor de schippersinternaten hebben Abvakabo FNV en de werkgever afgesproken in het najaar elke maand gezamenlijk actie te voeren. De schippersinternaten kampen met ernstige financile tekorten en willen meer geld van de overheid.

Ondanks de financile problematiek zijn de schippersinternaten en de vakbonden er in geslaagd om een CAO-akkoord af te sluiten. Het resultaat is onverwacht en bescheiden, maar biedt toch perspectieven voor de toekomst omdat werkgever en bonden gezamenlijk gaan optrekken. Zo willen bonden en schippersinternaten laten zien dat de sector eensgezind en vastberaden is te laten zien dat de internaten onrecht wordt aangedaan. De sector wacht al meer dan een jaar op antwoord van het ministerie van VWS op de volstrekt ontoereikende financiering van de kindplaatsen.

De CAO heeft een looptijd van 11 maanden en loopt van 1 februari 2007 tot 31 december 2007. Met ingang van 1 februari 2007 ontvangen de medewerkers 2,25% salarisverhoging. In de maand december volgt een eenmalige extra eindejaarsuitkering van 0,5%. De pensioenpremie voor de werknemers wordt in januari 2008 met 1% verlaagd.