Gemeente Coevorden

Verenigingen en stichtingen denken mee over activiteitenplan 600 jaar Stadsrechten Coevorden

Op 31 december 2007 is het 600 jaar geleden dat Coevorden verlenging van stadsrechten kreeg toegewezen. Coevorden is de oudste stad van Drenthe! Een uitzonderlijke positie én een belangrijk moment in de geschiedenis. Een unieke kans om de stad en haar historie onder de aandacht van het publiek te brengen.

De Stichting Coevorden 600 jaar Stadsrechten is gestart met de voorbereidingen om in 2008 een jaar vol festiviteiten te organiseren op het gebied van sport, cultuur, educatie, muziek en historie. Welke activiteiten precies? Wanneer? Waar? Daarvoor is - in eerste instantie - de inbreng van alle Coevordense verenigingen en stichtingen nodig. Zij hebben onlangs een uitnodiging ontvangen om aanstaande donderdag 24 mei mee te denken, ideeën te opperen en te discussiëren over welke activiteiten en festiviteiten in het kader van 600 jaar stadsrechten georganiseerd kunnen worden. Dat kunnen nieuwe, eenmalige activiteiten zijn, maar ook bestaande activiteiten die een speciaal tintje krijgen. En of het nu gaat om toernooien, workshops, tentoonstellingen, seminars, optredens of bijeenkomsten, ieder idee is bespreekbaar zolang het maar met Coevorden te maken heeft. En natuurlijk onder het motto van 600 jaar stadsrechten!

Kom naar De Nieuwe Veste!

De bijeenkomst vindt plaats op 24 mei vanaf 19:30 in De Nieuwe Veste. Is uw vereniging of stichting nog niet aangemeld? Doe dat dan alsnog door een e-mail te sturen naar coevorden600@planet.nl.

oorkonde stadsrechten