Veilig Amsterdam


Meldpunt Opbrekingen Openbare Ruimte

24/05/2007 - Vanaf mei 2007 worden alle opbrekingen in de openbare ruimte in Amsterdam centraal geregistreerd in het informatiesysteem Meldpunt Opbrekingen Openbare Ruimte (MOOR). Dit systeem is geldbesparend, versnelt de administratieve afhandeling en beperkt de overlast voor bewoners en bedrijven.

Beperken overlast
Zoals elke Amsterdammer weet, worden in de stad op grote schaal werkzaamheden verricht in de openbare ruimte. Dit gebeurt zowel boven als onder de grond en kan leiden tot overlast. Om die overlast zoveel mogelijk te beperken, heeft de gemeente een nieuw digitaal meldpunt voor opbrekingen opgezet.

Doelstellingen

* de overlast voor burgers en bedrijven tot een minimum te beperken;
* alle betrokkenen goed en accuraat te informeren over de actuele en geplande werkzaamheden;

* graafschade te voorkomen.

Tienduizenden opbrekingen per jaar
Een belangrijk deel van de hiervoor bedoelde werkzaamheden bestaat uit opbrekingen door organisaties als nutsbedrijven en telecom voor het uitvoeren van ondergrondse werkzaamheden. Het gaat daarbij om tienduizenden opbrekingen per jaar, waarbij de gemeente zorgt voor het herstel van de openbare ruimte en het dichstraten.

Informatiesysteem MOOR
Alle stadsdelen en betrokken diensten en bedrijven zullen gaan werken met MOOR. Op deze manier hebben de betrokkenen een duidelijk beeld van de opbrekingen en dichtstratingen die op een dag plaatsvinden. Beide partijen kunnen vervolgens het gerealiseerde werk, de gebruikte materialen en andere kosten van de opbreking en dichtstrating invoeren. Dit voorkomt een hoop administratieve rompslomp en zodoende spaart iedereen tijd en geld.

Kijk ook bij

> Veilig op straat »

_1.JPG]